Lyt til artiklen:

To skud jern til smågrise optimerer foderomsætning og vækstrate

00:00
Hastighed: ???x
02:13

På årets udgave af NutriFair præsenterer Salfarm deres forskningsresultater med jerntilskud til smågrise.

- Vi vil gerne have en snak med landmanden om betydningen af jerntilskud for smågrise. Vi har vores specialister med på standen, som kan rådgive og vejlede, og som er meget interesserede i at høre, hvad udfordringerne er ude på bedrifterne, hvordan kan vi komme rundt om det, og hvordan kan vi opnå en sund gris i stalden, siger marketingschef ved Salfarm Heidi Bjørn i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskningsresultater fra Universitetet i Kentucky i Lexington, USA, viser forbedret foderudnyttelse, tilvækst og trivsel hos grise, som modtager to skud jern af 1 ml 200mg/ml. Producenten Pharmacosmos fik tidligere på året testet deres jerntilskud Uniferon, som forhandles af danske Salfarm.

Smertestillende behandling hos grise

Se også:

Smertestillende behandling hos grise

Jerntilskuddet sælges direkte til landmanden og skal ikke ordineres af dyrlæger.

Øget vækstrate og forbedret tarmsundhed

Nu kan det dokumenteres, at tildelingen af to gange 200mg jern ikke bare holder pattegrisen fri for anæmi, men også forbedrer produktionsparametre som vækst og foderudnyttelse.

- Forsøget viser flere gavnlige effekter i griseproduktionen. Så når du har et større udbytte og en forbedret sundhed hos grisen, så vil landmanden kunne opleve en effekt af dette på sin bundlinje. Selvfølgelig vil effekterne være forskellige fra bedrift til bedrift, men resultaterne viser, at grisenes potentiale ikke kunne udnyttes fuldt ud uden tilstrækkeligt med jern. også selvom helbredet, management, faciliteterne og genetikken ellers er i orden, siger Heidi Bjørn.

Uniferon er et frithandelsprodukt af rent jern, frem for et kombiprodukt, som der findes flere af på markedet. Uniferon ligger i en 20 procents-opløsning, hvilket har den fordel, at hver pattegris kun skal injiceres med en milliliter ad gangen.