Lyt til artiklen:

Bredal klar med ny kombineret kalk- og gødningsspreder

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Bredals er klar med en international nyhed, når det tager til Agritechnica i Hannover i november. Her præsenterer den danske virksomhed K110 XESC, der er en bugseret kombineret kalk- og gødningsspreder. Længden er øget med 50 centimeter, den rummer 11 kubikmeter i beholderen og kan udstyres med ekstra store hjul med en diameter op til to meter.

- Markedet har efterspurgt stordiametrede hjul netop på de store bugserede maskiner. Dette betyder en væsentlig øget fremkommelighed, og det gør samtidigt, at sprederen bliver nemmere at trække, siger Karsten Skovgaard Nielsen, der er administrerende direktør i Bredal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store hjul giver ekstra stor frihøjde og et mindre specifikt jordtryk. Det er også muligt at montere smallere dæk, der passer til plejesporene og dermed er mere skånsomme mod afgrøderne.

rich-media-2
Bredal viser deres K110XESC kalk- og gødningsspreder frem på Agritechnica i hal 9, stand B23/B16. Foto: Bredal

Den nye spreder er udstyret med Bredals foldbare XE-spredeværk, der har en spredebredde op til 30 meter for kalk og 48 meter for handelsgødning. Den har desuden sektionskontrol, kantspredning til begge sider, vejeceller og ISOBUS-opkobling til traktorens GPS-system.

Da den samtidig har markedets bredeste spredning af kalk på op til 30 meter kan sæsonen for kalkudkørsel udvides, fordi den kan køre i plejesporene.

Nydesignet stand sammen med søsterselskab

Bredal sætter traditionen tro alle sejl til for at gøre messebesøget i Tyskland inspirerende for gæsterne. Det sker i år på en nydesignet og større stand på 537 kvadratmeter. For første gang deler Bredal stand med søsterselskabet Bogballe.

De to selskaber deler messefaciliteter, men viser hver deres sortiment, så gæsterne på ét sted kan opleve verdens meget komplette program af bugserede og liftophængte handelsgødningsspredere, der er udviklet til præcisionslandbrug.