Lyt til artiklen:

Masterclass skal klæde fremtidens griseproducenter godt på

00:00
Hastighed: ???x
02:48

I forbindelse med grisekongressen i Herning har Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris og de andre parter i Vision 2050 lanceret "masterclass for fremtidens griseproduktion". Der er tale om et helt nyt kursusprogram målrettet de største talenter i dansk griseproduktion og følgeerhvervene til griseproduktionen.

Masterclass for fremtidens griseproduktion er det første kursus fra Pork Academy der blev oprettet i forbindelse med "Vision2050 for fremtidens griseproduktion".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed står Både Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Danske Svineslagterier og Landsforeningen af Danske Svineproducenter Bag Kursusprogrammet. Næstformand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Allan V. Pedersen, understreger, at tiltrækning og udvikling af talenter er en af de vigtigste opgaver, som sektoren står overfor, og derfor er han meget stolt af, at det er en samlet sektor, der står bag talentprogrammet.

- Vi skal allerede i dag tænke på den generation, der skal tage over for os. Vores fremtid er fuldstændig afhængig af, at unge mennesker ser griseproduktionen som et sted, hvor de kan udleve deres ambitioner og få et godt og spændende arbejdsliv. Med Masterclass for fremtidens griseproduktion, vil vi klæde branchens største talenter på til fremtiden, og vi kan forhåbentlig skabe lokale ambassadører, som andre unge mennesker bliver inspireret af, siger Allan V. Pedersen.

Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Danske Griseproducenter, Lars Andersen, har i arbejdet med Masterclass for fremtidens griseproduktion haft stort fokus på, at programmet skal give de unge den viden, som han gerne ville have haft, da han som ung etablerede sin egen griseproduktion.

- Vores masterclass skal give de unge talenter en faglig ballast til kravene til griseproduktionen i dag, og inspiration til, hvad vi kan forvente i fremtiden. Det har været vigtigt for mig, at talenterne i programmet får viden, som kan motivere og inspirere dem, fra hele sektoren omkring, dansk griseproduktion, og som de kan bruge aktivt i deres daglige arbejde. Pro- grammet giver dermed værdi til både talenterne og deres arbejdsgivere, siger Lars Andersen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Alle ansatte i dansk griseproduktion og følgeerhvervene til griseproduktionen kan ansøge om at blive optaget på talentprogrammet, Pork Academy: Masterclass for fremtidens grise-
produktion. Programmet består af fem kursusdage fordelt over et halvt år og en studietur til Spanien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forløbet kan søges fra klokken 12 i dag.