Lyt til artiklen:

Tre griseproducenter vinder pris for at redde bornholmske arbejdspladser

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Kåringen af Årets særlige indsats er netop blevet afsløret på Grisekongres 2023. Vinderne blev tre bornholmske griseproducenter, der får prisen for deres indsats for at redde bornholmske arbejdspladser.

Sanering for sygdommen PRRS blandt bornholmske griseproducenter betød nemlig færre grise til Danish Crown i Rønne for en periode og dermed også en række lukkedage og nedgang i slagteriets indtjening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kunne koste arbejdspladser medmindre der blev gjort en særlig indsats. Og den indsats kom fra de tre bornholmske griseproducenter Peter Brandt Kofoed, Preben Bjerregaard og Jesper Lund Kofoed - alle desuden medlemmer af Danish Crowns repræsentantskab på Bornholm. Det skriver Landbrug & Fødevarer, Sektor Gris i en pressemeddelelse.

- De tre satte sig ned og lagde en plan, som skulle afværge fyringer på slagteriet. Planen indebar, at de bornholmske griseproducenter indbetalte et beløb per gris til at dække omkostningerne i forbindelse med lukkedagene. Planen blev præsenteret for og godkendt af øens øvrige griseproducenter, lyder det i begrundelsen for valget af dem som vindere.

Indstillet af slagteriarbejdere og L&F

Det er medarbejderne ved Danish Crown, Rønne og Bornholms Landbrug & Fødevarer, som har indstillet de tre producenter til prisen.

- Vi har indstillet de tre, fordi de har lavet et fantastisk stykke arbejde og præsenteret det for os andre griseproducenter, om at det kunne være en farbar vej at gå, og det var vi enige om, fortæller Lennart West, der er griseproducent og næstformand for bestyrelsen i Bornholms Landbrug & Fødevarer.

Han suppleres af Thomas L.W. Hansen, der er tillidsrepræsentant ved Danish Crown, Rønne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Producenterne vælger at gå ind og dække en del af vores løn ved lukkedagene hen over foråret og sommeren. Det er vi glade for, og derfor har vi indstillet dem til denne her pris, siger han.

Med prisen følger 10.000 kroner.