Lyt til artiklen:

Bæredygtigt Landbrug instruerer medlemmerne til at kræve dokumentation for grundvandsforurening

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Regeringens akutplan for de boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev for et par uger siden fremsat som et lovforslag i Folketinget.

Kommunerne kan nu forbyde sprøjtning ved drikkevandsboringer

Se også:

Kommunerne kan nu forbyde sprøjtning ved drikkevandsboringer

Hvis loven endeligt vedtages skal kommunerne enten opnå en frivillig aftale eller give et påbud om sprøjtestop i BNBO, hvis dens risikovurdering viser, at BNBO er i risiko for forurening med sprøjtemidler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forleden inviterede Bæredygtig Landbrug til temaaften om netop boringsnære beskyttelsesområder, hvor advokat med speciale i EU-ret, Hans Sønderby, som kører BNBO-retssagerne for Bæredygtigt Landbrug, instruerede tilhørerne i at afkræve dokumentation for, at dyrkningen på et givent areal rent faktisk forurener grundvandet.

- Kræv dokumentation for, at jeres dyrkning forurener grundvandet og garanti for, at støtten er lovlig. Skriv mailen til kommunen og kræv det. Der er ingen af de to ting, de kan give jer, sagde Hans Sønderby ifølge Blb.dk

Miljøminister: Stop for brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Se også:

Miljøminister: Stop for brug af sprøjtemidler ved drikkevandsboringer

Hans Sønderby lagde vægt på, at der netop mangler sammenhæng og systematik i lovgivningen vedrørende de boringsnære beskyttelsesområder. Det fører ifølge advokaten til, at regelværket er EU-stridigt.

Bæredygtigt Landbrug har forfattet en tekst, som man kan kopiere og bruge i sit svar til kommunen eller det kommunale vandværk.

Til kommune/vandværk

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forlængelse af at undertegnede er blevet kontaktet med henblik på indgåelse af frivillig aftale om BNBO, er det nødvendigt, at jeg først får tilsendt følgende:

1. Dokumentation for at dyrkningen forurener grundvandet

2. Garanti for at støtten er lovlig