Lyt til artiklen:

L&F: Ejendomsvurderingerne rammer nogle steder helt skævt

00:00
Hastighed: ???x
01:22

- Det er chokerende og meget bekymrende at se, hvor mange steder de forløbelige ejendomsvurderinger er ramt helt skævt og steget uhæmmet meget. Vi er forestående for, at der gælder en såkaldt skatterabat, som beskytter mod en skattestigning nu og her, men den markant højere ejendomsvurdering kan få en stor negativ effekt ved et fremtidigt salg af ejendommen, Lone Andersen, viceformand i L&F, siger:

Det skaber en stor utryghed, og er i strid med retssikkerheden, at det som udgangspunkt ikke er muligt at klage over de foreløbige ejendomsvurderinger nu, men først når de endelige foreligger i 2025, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er positive over at Vurderingsstyrelsen vil genbesøge de ejendomsvurderinger hvis grundskyld er højere end den samlede ejendomsværdi, og Vurderingsstyrelsen har åbnet op for at man kan få set på sin vurdering, hvis den er "helt på månen", som ministeren selv kalder det, siger hun.

Da de foreløbige ejendomsvurderinger kun vedrører ejerboliger, så venter L&F spændt på at se, hvordan vurderinger af landbrugsejendomme kommer til at blive i fremtiden.