Lyt til artiklen:

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse fra Pöttinger

00:00
Hastighed: ???x
02:28

I årtier har man sikret stigende udbytter ved at bruge kemisk plantebeskyttelse, men med stigende brug øges modstanden af skadelige organismer også - hvilket betyder, at effektiviteten af plantebeskyttelsesmidler stagnerer.

Pöttinger accepterer disse udfordringer og inkluderer nu mekaniske ukrudtsbekæmpelses-maskiner i sit produktsortiment til bæredygtig, afgrødespecifik og stedspecifik plantebeskyttelse. Med Rotocare stjernerenseren og Flexcare radrenseren kan mekaniske plantebeskyttelsesforanstaltninger implementeres skånsomt og effektivt, skriver Pöttinger i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotocare.

Rotocare stjernerenseren kan justeres til at håndtere forskellige driftsforhold, brug af dybdehjul og lift i flydeposition sikrer den bedste jordfølgning. Med topstangen justeres arbejdsintensiteten, mens kørehastigheden bestemmer aggressiviteten.

De rækkeuafhængige roterende stjerne fejer ukrudt op af jorden, og efterlader det på overfladen, hvorefter de udtørrer.

En anden positiv effekt er, at jorden bliver brudt på. Det lufter jorden, forbedrer dræning og fremmer mineralisering af næringsstoffer.

Med arbejdshastigheder på 10-30 km/t og arbejdsbredder på 6,6-12,4 meter opnås stor arbejdskapacitet. Rotocare-maskinerne er konstrueret til høj produktivitet, der giver mulighed for at få mest muligt ud af korte, optimale tidsvinduer til mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

rich-media-2
De roterende stjerner fejer ukrudt op af jorden. Pressefoto: Pöttinger.

Flexcare.

Indstillinger på maskinen kan justeres til at håndtere forskellige driftsforhold, uden brug af værktøj. Forskellige andefodsskær, lugeblade og efterharver gør det muligt at optimere maskinen til driftsforholdene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flexcare radrenseren kan indstilles rækkeafstande på 25-160 cm, og antallet af renseelementer kan frit vælges afhængigt af rammebredden.

Med Flexcare radrenseren er der ikke behov for tidskrævende måling og opmærkning af renseelementerne, en forudindstillet hulmatrix og indikatorskalaer på hver komponent gør det nemt at opsætte alle elementer ens.

En integreret hydraulisk sideforskydningsramme er standard og sikrer bekvem betjening. Den hydraulisk styrede ramme reducerer i høj grad førertrætheden, samtidig med at den opretholder et højt præcisionsniveau. Ved konstant at tilpasse rammen til rækken undgås planteskader og afgrødetab, samtidig med at der kompenseres for plantningsunøjagtigheder.

rich-media-4
Flexcare radrenser til rækkeafstande på 25-160 cm. Pressefoto: Pöttinger.