Lyt til artiklen:

Grimme opgraderer Evo 280

00:00
Hastighed: ???x
03:15

Grimme opdaterer sin populære kartoffeloptager Evo 280. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Den nye version af optageren bliver blandt andet med et fuldhydraulisk drev og har fokus på komfort for chauffør og knolde, ligegyldigt om der køres med lav hastighed i skrøbelige kartoffelsorter, eller der optages i en beriget proces.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes, at det fuldhydrauliske drev tillader, at alle jordkæder, inklusive optagningsbåndet samt alle separatoraggregater, indstilles uafhængigt af motorens omdrejningstal i traktoren.

Alle jordkæder og topkædens hastigheder vises fortsat i kilometer i timen, så chaufføren lettere kan indstille båndhastighederne i forhold til den valgte høsthastighed. Den anden jordkædes og topkædens hastigheder kan her indstilles uafhængigt af hinanden med en differencehastighed på op til 30 procent.

Speedtronic-Web og Speedtronic-Sep kan efter ønske aflaste chaufføren ved hjælp af en automatisk, lastafhængig regulering af alle båndhastigheder, så chaufføren kan koncentrere sig helt om overvågningen af maskinen takket være SmartView-terminalen, og på denne måde blive aflastet på lange arbejdsdage, skriver Grimme.

rich-media-2
De forskellige båndhastigheder kan tilpasses fra kabinen. Foto: Grimme.

Forbedringer til flow

Grimme har også forbedret geometrien på svingrammen, og det har reduceret vægten og forbedret konturtilpasningen. Det forhindrer eftersigende, at afgrødetoppene samles. For at forbedre skånsomheden for kartoflerne er overlappet mellem første og anden jordkæde samt mellem anden jordkæde og første separator blevet øget.

Også gennemstrømningen og stabiliteten er øget ved hjælp af den optimerede positionering af grovtopkædedrevet. Takket være afstrygerkammene, der er positioneret på ny, adskilles knoldene endnu mere effektivt fra toppene. For at opnå maksimal skubbekraft kan den nye generation fortsat udstyres med en drivaksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nonstop-optagning med stor læssebredde

Tanken med en kapacitet på otte ton er fortsat monteret som standard. Alternativt kan man tilvælge den 7,5 tons store patenterede NonstopBunker med meget stor læssebredde.

Det giver mulighed for nem aflæsning under kørslen, også på platformvogne med kasser. Tankkæden med dug og roterende polstring, der fås som ekstra udstyr, på tanklisterne skåner kartoflerne optimalt. Hertil kommer smøreanlægget til tankkæden, som automatisk smører kædeolie på kædeleddene under aflæsningen.

rich-media-4
Med smartview kan chaufføren altid holde øje med kartoflerne. Foto: Grimme.

Bekvem arbejdsplads

Ud over de allerede kendte komfortpakker til sorteringsbordet får sorteringspersonalet også et behageligt arbejdsmiljø idet komfortpakkerne i opgraderingen er udvidet med ekstra rengøringsspartler, opbevaringsbokse og en alustige samt et opgraderet vejrtag.

Fravalget af mekaniske drivkomponenter gør rengørings- og vedligeholdelsesarbejdet lettere, blandt andet på grund af centrale smøresteder. I det kommende år kommer der desuden mulighed for at vælge et centralsmøresystem.

Der er desuden opgraderet med LED-lygter.