Lyt til artiklen:

Trods tysk prisstigning fastholder Danish Crown noteringen

00:00
Hastighed: ???x
02:01

De seneste 10 uger har der nu været stilstand i noteringen fra Danish Crown. Det sker samtidig med, at de i Tyskland oplever rekordpriser på slagtesvin.

I denne uge blev den tyske notering hævet med 0,53 øre til 18,63 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I sin markedsberetning skriver Danish Crown, at markedet for grisekød i Europa ikke ændrer sig meget i øjeblikket, og at efterspørgslen ikke er overvældende, men alle aktører presser hårdt på for at komme igennem med prisstigninger.

Danish Crown betaler 2,55 kroner mindre end konkurrenter

Se også:

Danish Crown betaler 2,55 kroner mindre end konkurrenter

- Et lavt udbud af slagteklare grise fik noteringen til at stige i Tyskland. Den prisstigning kom som en overraskelse for markedet, men det ændrer ikke på, at der nu bliver arbejdet for at presse prisstigninger igennem ud mod kunderne. Hvordan reaktionen bliver fra deres side, er umuligt at spå om, for det vil i sidste ende afgøres af efterspørgslen fra detailkæderne i særligt Tyskland, men faktisk også i Europa i bred forstand, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget af frosne varer er stabilt, men på et usædvanligt lavt niveau, lyder det i markedsberetningen. Efterspørgslen fra særligt Asien er meget begrænset på grund af de høje priser i Europa. I den sammenhæng skal det bemærkes, at noteringen i USA er steget de seneste uger.

På nuværende tidspunkt er det uklart, om stigningerne er båret af eksport eller indenlandsk efterspørgsel, men den amerikanske notering ligger dog fortsat markant under niveauet i Europa.

- Selv om vores markeder i Asien i øjeblikket ikke er så attraktive, som de historisk har været, så ved vi nærmest med garanti, at det på et tidspunkt vil vende igen, så vi presser ufortrødent på for at komme igennem med prisstigninger, siger Mads Stougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noteringen for søer er også uændret.