Lyt til artiklen:

Trods rekordpriser i Tyskland ligger Danish Crowns notering stadig stille

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Abonnementsartikel

Danish Crowns notering ligger fortsat på 13,80 kroner. Også noteringen for søer er uændret.

Sommervejret i løfter efterspørgslen i Europa. Omvendt er det trange tider på de asiatiske markeder, hvor priserne sætter sig.

- Forbrugerne i særligt Polen og Tyskland tager for sig af grillprodukterne lige nu, og det understøtter efterspørgslen på grise i de to lande på den korte bane. Det betyder også, at vi får bedre priser for vores varer i Europa, men desværre opvejer det kun de fald, vi ser i Asien, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown i markedsberetningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge beretningen sælger de ferske varer godt i øjeblikket, og efterspørgslen på særligt nakker, bove og mørbrad er rigtig god. Salget af frosne varer er til gengæld udfordret, og derfor prioriteres det at sælge så meget som muligt ferskt.

Ny rekordpris på tyske slagtesvin

Se også:

Ny rekordpris på tyske slagtesvin

Fald i Asien

Aktiviteten i Asien er igen faldende, og det rammer eksempelvis priserne på de klassiske Kina-produkter som hoveder, tæer og haler.

- Det er som altid svært at gennemskue, hvad der præcist sker i Kina. På den ene side er der noget, der tyder på, at de kinesiske forbrugere ikke bruger helt så mange penge som tidligere. Eksempelvis er mængderne af oksekød, der eksporteres til Kina fra Sydamerika, stærkt nedadgående i øjeblikket, selv om priserne har sat sig en hel del. Omvendt kan dette også skyldes et stort udbud af kinesisk grisekød, som er billigere end oksekød, men ingen kan lige nu komme med et klart svar. Uanset hvad der er årsagen, så betyder det desværre lavere priser på vores varer, siger Mads Stougaard.

Akut mangel på grise: Danish Crown fremrykker slagterilukning

Se også:

Akut mangel på grise: Danish Crown fremrykker slagterilukning

Til sammenligning steg den tyske svinenotering denne uge med 37 øre til en pris på 18,10 kroner per kilo. Sidst Danish Crowns notering steg var den 20. april.

Noteringen for søer er på 13,20 kroner.