Lyt til artiklen:

DC spejder efter bedre vejr: Noteringen bliver liggende

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Efter nogle uger med positive signaler på det europæiske marked er priserne nu bredt set ved at stabilisere sig, og markedet afventer en stigning i efterspørgslen. Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Når vi kigger ud over Europa, kan vi se, at slagtetallene i eksempelvis Tyskland er faldet en del efter de seneste ugers noteringsstigninger. Det ser vi som et billede på forbruget i Europa lige nu. I den sammenhæng skal man huske, at noteringsstigningen ligesom sidste år kom tidligt i år, så det er ikke unaturligt, at priserne på alle varer ikke bare fortsætter op, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredt set er markedet for ferske varer lige nu i balance. På nogle delstykker og produkter forsøger indkøberne at presse priserne omvendt er der andre artikler, hvor der fortsat er plads til stigninger.

- De seneste uger har der været varmt for årstiden i store dele af Europa, uden der ligefrem er blevet forår. Netop temperaturer omkring og over de 20 grader i den sydlige halvdel af Europa er noget af det, der kan stimulere markedet nu, så det er det, både vi og mange andre aktører spejder efter lige nu, siger Mads Stougaard.

Slagtesituation

Tilmeldingen til indeværende uge blev lavere end forventet i prognosen, og dermed er antallet af udsatte tilmeldinger reduceret til 130.000 til uge 9. Slagtevægten er fortsat støt faldende.

Med den forventede tilmelding til kommende uge vil antallet reduceres yderligere til cirka 100.000.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op, og med den forventede tilmelding til uge 9 vil der igen være slagtet op ved ugens udgang.