Lyt til artiklen:

Arla vil genanvende plastikaffald fra osteproduktion

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Når Rødkærsbro Mejeri producerer mozzarella, bliver osten modnet i særlige ostefolier i omkring to uger, og det betyder, at produktionen bruger store mængder af plastik.

Indtil nu er plastikken blevet sendt til forbrændingen efter brug, men det vil Arla have lavet om på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at de sammen med den tyske partner Südpack, der producerer højkvalitetsfolier til emballage, vil lave en ny og storstilet test, der skal sikre, at plastikken kan blive til ny emballage i stedet for at blive sendt til forbrændingen.

- Det lyder måske åbenlyst, men i den komplekse verden af genanvendelse, hvor mange afventer udviklingen, går vi forrest og ser dette som et spændende skridt på vejen mod fuldt ud genanvendelig emballage, siger Grane Maaløe, der er specialist i bæredygtig emballage hos Arla Foods.

Guide til mere sortering af plast

Se også:

Guide til mere sortering af plast

I 2023 bliver der i den nye test konverteret 80 tons plastik fra affald til ny emballage. En pyrolyseproces forvandler plastikaffald til olie ved at udsætte det for høje temperaturer i et lukket miljø.

Der findes ifølge Arla ikke på nuværende tidspunkt en løsning for at lade plastaffaldet fra osteproduktionen indgå som ny fødevareemballage.