Lyt til artiklen:

Arla fjerner skruelåget på mælkekartoner

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

Nu fjernes skruelåget på 74 millioner Arla ØKO 1 liter frisk mælk, og sikrer en samlet CO2-reduktion på 740 tons om året baseret på udledningen det seneste år.

Næste gang du tager en Arla ØKO 1 liter frisk mælk ned fra hylden i supermarkedet, vil skruelåget ikke længere være at finde på kartonens top. Arla fjerner nemlig plastikskruelåget for at reducere emballagens CO2 udledning yderligere. Et farvel til låget reducerer kartonens CO2 aftryk med 30 procent, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Initiativet er en del af Arlas ambition om at blive helt CO2-neutral i 2050.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi og vores landmænd har en ambitiøs målsætning om at blive CO2-neutrale, og vi reducerer løbende vores udledning i alle led. En del af det arbejde er at reducere vores emballages CO2-udledning ved for eksempel at mindske brugen af plastik. Det er derfor et aktivt valg, at vi nu fjerner skruelåget på øko-mælken, siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark.

Kan vi undvære låget?

Når Arla fjerner skruelåget på den økologiske mælk, vender kartonens emballage tilbage til den tidligere foldelukning. Det er en beslutning Arla ved, vil dele vandene hos danskerne. For mens mange danskere går op i klimavenlig emballage, bidrager skruelåget til hverdagens praktik.
Alligevel er andelsmejeriet ikke i tvivl om, at det er den rigtige vej at gå.

- Vi ved, at danskerne har en forkærlighed for skruelåget, men som Danmarks største fødevareproducent er det vores ansvar løbende at optimere vores produkter, så de går i spænd med både hverdagspraktik og den grønne dagsorden. Derfor fjerner vi nu skruelåget til fordel for en CO2-reduktion. Det valg håber vi, at danskerne vil bakke op om, mens vi sideløbende overvejer muligheden for at fjerne låget på flere af vores kartoner, siger Helle Müller Petersen.

I første omgang er det kun Arla ØKO, der vender tilbage til den gamle lukning, mens Arla24-mælken indtil videre beholder sit skruelåg. Initiativet er en del af Arlas ambition om at reducere emballagens CO2-udledning. Siden 2015 har Arla konverteret 400 millioner kartoner til grøn karton - og den rejse startede også med den økologiske mælk. At kartonen er grøn betyder, at der anvendes karton i ubleget pap, hvilket giver et lag pap mindre end på traditionelle kartoner.

Den nye Arla ØKO-karton uden skruelåg vil være i detailhandlen fra uge 47.