Lyt til artiklen:

Tom Axelgaard træder ind i biogasbestyrelse

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Tom Axelgaard, der blandt andet er stifter af Goodvalley, træder ind i Linkogas Ambas bestyrelse.

Tom Axelgaard har længe talt biogassens sag, og har også stor erfaring med fra Godvalleys farme i Polen. Det er da også et hjertebarn for Tom Axelgaard, fortæller han til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg interesserer mig utroligt meget for emnet, og jeg mener jo at vi i vores landbrugsvirksomheder skal interessere os for alle grene af værdikæden. For det giver så utroligt god mening at udnytte alle affaldsprodukter effektivt, herunder også husdyrgødningen, siger Tom Axelgaard.

Han peger på biogassen som helt centralt for landbruget, når det kommer til at gøre noget ved klimaforandringerne.

- Vi har mulighed for at forhindre, at den metan der dannes ikke stiger op i atmosfæren med det samme, men at vi kan beholde den nede, og at vi endda via pyrolyse kan få lavet en del af metanen om til konservering af CO2 - det er jo en fantastisk mulighed, siger Tom Axelgaard.

Han mener, at landbruget skal passe på med at få segmenteret den integrerede fra-jord-til-bord-produktion, men hele tiden tænke i hele proceskæden.

- Overordnet drejer det sig om at producere mest muligt for mindst muligt med mindst mulig påvirkning på omkringliggende miljø. Mange siger vi kan bruge energiafgrøder uden husdyrgødning, og det kan vi også. Men vi har husdyrgødning og vi producerer kød og mælk med mindst mulig indvirkning. Og derfor interesserer det mig at være med, og sikre at det bliver i værdikæden. Reduktionen og konserveringen skal blive i værdikæden helt op til det færdige produkt, og ikke smutte ud til energiselskaber eller andet som vil greenwashe, konstaterer Tom Axelgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er det vigtigt for ham, at Linkogas Amba er ejet af landmændene, ligesom han også ser frem til at samarbejde med Anne Arhnung, der fornyligt tiltrådte som bestyrelsesformand i selskabet.

- Det bliver rigtig spændende at samarbejde med Anne, og det er en virkeligt spændende virksomhed som har alle muligheder, afslutter Tom Axelgaard.

Tidligere L&F direktør skal være bestyrelsesformand i biogasselskab

Se også:

Tidligere L&F direktør skal være bestyrelsesformand i biogasselskab