Lyt til artiklen:

Ikke højere priser til griseproducenterne

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Markedet for grisekød er ved at justere sig til en ny virkelighed med markant højere prisniveauer grundet det lave udbud. Det oplyser Danish Crown i deres markedsberetning i dag.

Indkøberne rundt i Europa forsøger i øjeblikket at teste aktuelle priser ved at købe ind meget sent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt normal reaktion i markedet på ryggen af større prisstigninger. Indkøberne skal sikre sig, at der virkeligt er så lavt et udbud af kød, som priserne har indikeret den sidste måneds tid. Det giver en smule uro, men det var vi forberedt på, så i første omgang kan vi holde vores priser, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget til markederne udenfor Europa er fortsat lavt, men der er langt mere dialog med kunderne, end der har været de seneste måneder, og det er et skridt i den rigtige retning.

- Vi har flere kunder ude i verden, som gerne vil købe nu, men priserne er ikke attraktive for os på nuværende tidspunkt. At vi siger nej tak til deres bud, skræmmer dem ikke væk, og de kommende uger vil der blive forhandlet intensivt, så vi tror på en bedring i eksporten ud af Europa hen over foråret, siger Mads Stougaard.

Noteringen for søer stiger med 50 øre.