Lyt til artiklen:

Biogasanlæg kan ikke levere varme efter brand i halmfyr

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Fredag morgen udbrud der brand i et halmfyr hos biogasanlægget GrønGas, der ligger ved Vrå, syd for Hjørring. Til trods for, at branden hurtigt blev slukket, så får det alligevel store konsekvenser. Efter branden kan anlægget nemlig ikke levere varme til borgerne i Vrå.

- Det har ikke nogen konsekvenser for vores produktion af biogas, for vi har nødsystemer. Det er primært kabelskader, der er efter branden, siger Christian Damgaard, der er driftsleder hos GrønGas til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Anlægget hos GrønGas i Vrå behandler primært husdyrgødning og andre organiske rester fra landbrugsproduktionen og fødevareindustrien. (Foto: GrønGas)

Lige nu er deres fokus, at få anlægget op at køre igen, så de kan producere deres egen varme og også servicere borgerne i Vrå med varme.

- Vi har selv en gaskedel til backup, og varmeværket har både en gas- og en elkedel, så der er ingen, der kommer til at fryse, siger Christian Damgaard.

Han har endnu ikke en tidshorisont for, hvornår anlægget igen kan levere varme, men forventer, at det kan tage en til to uger.

- Det kommer an på, om vi kan skaffe de ting, der er blevet ødelagt ved branden. Jeg håber, vi kan være oppe og køre i løbet af kort tid, siger han.

GrønGas behandler årligt omkring 365.000 tons biomasse, og 50 landmænd leverer husdyrgødning til anlægget.