Lyt til artiklen:

Efter mere end 30 år i front for Thise stopper Poul Pedersen som direktør

00:00
Hastighed: ???x
04:02

Efter at have styret Thise Mejeri fra et lille mejeri med syv andelshavere og til en kommerciel succes, har Poul Pedersen valgt at træde tilbage som administrerende direktør, det skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

Det lå ikke i kortene, at Thise Mejeri ville blive en kommerciel succes i 1992, da Poul Pedersen satte sig i spidsen for det dengang fire år gamle økologiske mejeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lille mejeri var spiret frem i et samarbejde mellem syv andelshavere med ild i sjælen og den daværende mejeriejer Peter E. Pedersen - Poul Pedersens far. Det skortede hverken på vilje eller visioner - men pengekassen var slunken. Derfor overraskede det, at Poul Pedersen droppede en lovende karriere i mejerimaskine- og procesvirksomheden APV Pasilac for at vende tilbage til "fædrene mejeri" i landsbyen Thise.

Men allerede efter få år med Poul Pedersen i front havde mejeriet så meget vind i sejlene, at der nu kunne udbetales en konkurrencedygtig mælkepris til mejeriets ejere, de økologiske landmænd.

Nysgerrighed og udvikling

Mejeriets udvikling er drevet af nysgerrighed, lysten til at gå nye veje og lysten til udvikling. Både af mejeri og produkter, smagsoplevelser og koncepter, der ofte tager udgangspunkt i Thise-andelshavernes forandringsvillighed til at levere nyskabende mælketyper.

Udviklingen er sket i overensstemmelse med Thises grundlæggende værdier: Økologi, Kampgejst og Ordentlighed. Værdier, som Poul Pedersen i sit lange virke på Thise Mejeri dagligt har prøvet at personificere.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone, Winnie, administrationschef på mejeriet, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år. Og vores tre børn har alle lært "arbejdets glæde" på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet - og hvad vi udretter i dag, siger Poul Pedersen i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næsten helt stolt

Med Poul Pedersen i spidsen er mejeriets udvikling sket i et visionært samarbejde med mejeriets bestyrelse, mejeriets andelshavere, et stærkt stigende antal dedikerede medarbejdere og ikke mindst med mejeriets kunder i såvel indland som udland. Og især med de største og tætteste samarbejdspartnere gennem snart 30 år, IRMA og COOP.

- Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de sidste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med! fortæller Poul Pedersen og fortsætter:

- Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af, siger han, der nu forventer at se mere til kone, børn, børnebørn, venner og golf. Men det vil dog være utænkeligt at forlade erhvervslivet og samfundsdebatten.

- Jeg vil også gerne fylde min tid med at give en hånd med i relevante sammenhænge, hvor jeg kan være til gavn og uden at skulle ændre retning i mit livskompas, siger han.

Bestyrelsen og andelshaverne i Thise Mejeri sender sin største anerkendelse af Poul Pedersens årtier lange indsats for Thise Mejeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Poul Pedersen har gjort en kæmpeforskel, og selvom det er svært, respekterer vi, at Poul har vurderet, at tidspunktet nu er det rigtige til, at en efterfølger kan tage over. Poul Pedersen blev helt fortjent i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen. Og jeg synes også, at Poul er Ridder af Thise Mejeri, siger formand for bestyrelsen Arne Bisgård, der selvfølgelig glæder sig til at finde den fremtidige direktør og indlede et - forhåbentligt - meget langt samarbejde med den næste Thise-direktør. Kun den 3. i rækken.