Lyt til artiklen:

Dansk klimakonference er første af sin art i verden

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Det nytter ikke, at forskere og virksomheder verden over hver især prøver at opfinde den dybe tallerken for at reducere landbrugs- og fødevaresektorens klimaaftryk. For effektive klimaløsninger kræver, at parterne arbejder tæt sammen på tværs af landegrænser og sektorer, mener forskere og virksomheder.

Derfor vil videns- og innovationshuset Seges Innovation nu samle verdens virksomheder, forskere og beslutningstagere inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker til den internationale klimakonference Agri-Food & Climate Circle, der som den første i verden samler eksperter og praktikere på tværs af universiteter og virksomheder.

Ikke tid til at prøve sig frem

- Klimaudfordringen er stor og kompleks, og der er ikke tid til, at vi alle sidder i hvert vores hjørne og prøver os frem. Vi er nødt til at arbejde tæt sammen på tværs af sektorer og landegrænser for at skabe effektive klimaløsninger, som kan implementeres af landmænd og virksomheder verden over. Med konferencen vil vi skabe en platform for denne forandring, siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra Seges Innovation i en pressemeddelelse.

Debat: Gå efter de store klimaudfordringer

Se også:

Debat: Gå efter de store klimaudfordringer

Konferencen løber over to dage, og programmet består af både præsentationer, paneldiskussioner og debatter. På konferencen præsenteres også en række grønne idéer, som er indsendt af eksperter og virksomheder fra hele verden. Idéerne har form af både løse koncepter, konkrete produkter og foreløbige forskningsresultater, og der er hidtil indsendt mere end 70 idéer.

Situationen er ekstraordinær

- Det er meget usædvanligt at samle akademikere og praktikere til en fælles konference på denne måde. Men situationen er ekstraordinær, og klimaudfordringen kræver, at vi tænker i nye baner for at accelerere den grønne omstilling. Ellers kommer vi ikke i mål med at reducere landbrugets klimaaftryk og nå de ambitiøse klimamål for sektoren, siger Lisbeth Henricksen.

Den internationale konference har syv hovedområder: Dokumentation af grønne initiativer, optimal ressourceudnyttelse, forbrugerindflydelse på grøn omstilling, bæredygtig anvendelse af jorden, bæredygtig husdyrproduktion, skift til mere vegetabilsk protein og bioteknologi som alternativ kilde til protein.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agri-Food & Climate Circle finder sted den 10.-11. maj 2023 i København.