Lyt til artiklen:

Efter dødsfald: Jersey-landmænd står sammen

00:00
Hastighed: ???x
01:25

På få dage i december 2022 døde 100 malkekøer på Woodlands Farm på Jersey. Køerne udgjorde godt 80 procent af bedriftens besætning, og i alt fem procent af den samlede besætning på Jersey, der er kendt for køerne af samme navn.

Kvæget var højtydende, med 7.500 liter mælk per årsko mod øens gennemsnitlige 6.000 liter. Der blev taget prøver af foderet og af køerne, men endnu foreligger der ikke noget svar. Dødsfaldene bliver ikke mindre mystiske af, at bedriftens goldkøer og kalve var uberørt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

100 køer døde på Jersey - årsagen er endnu ukendt

Se også:

100 køer døde på Jersey - årsagen er endnu ukendt

Men mens familien, og lokalsamfundet, fortsat venter på svar, er der nu et lyspunkt. Øens mælkeproducenter er nemlig gået sammen om at skaffe dyr til at fylde besætningen på Woodlands Farm, det skriver Jersey Evening Post

Til Avisen siger Philip Le Maistre, der er formand for øens mælke-markedsføringsforening, at foreningen koordinerer indsatsen. Det er nemlig ikke tilladt at importerer dyr til øen, og derfor leder de lokale landmænd nu deres besætninger igennem efter dyr, der kan sendes til Woodlands.

De senere år har man ellers eksporteret overskydende dyr, men for nu er fokus altså rettet mod at hjælpe Woodlands Farm.

Da dyrene ofte er omkring to før de kælver første gang, forventer man derfor at besætningen er tilbage på fuld styrke indenfor samme periode.