Lyt til artiklen:

Dansk deltagelse i nyt EU-projekt om bioøkonomi: Skal løse udfordringer med klimaforandringer

00:00
Hastighed: ???x
01:36

EU har bevilliget knap fire millioner euro til projektet ShapingBio, der skal give konkrete informationer og anbefalinger, så politikkerne og aktørernes indsats bedre kan tilpasses til indsatsen for at realisere bioøkonomiens potentiale.

Desuden skal projektet forsøge at løse barriererne mellem aktører fra forskellige sektorer som eksempelvis landbrug, fødevarer og skovbrug, så der ikke er en så begrænset udveksling med hinanden på tværs af sektorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med dette projekt ønsker vi at forbedre informationsgrundlaget for politiske beslutningstagere, erhvervet med videre om eksisterende initiativer, aktiviteter og bedste praksis. Samt at yde rådgivning for at muliggøre udveksling på tværs af sektorer og lande, forklarer Kersti Haugan, der er senior business development manager i Food & Bio Cluster Denmark i en pressemeddelelse.

Food & Bio Cluster Denmark er en national klynge af små og store virksomheder inden for fødevare- og bioressourcesektoren. Kersti Haugan forventer, at ShapingBio kommer til at være til gavn for mange.

- Vi ønsker at stimulere udvekslingen på tværs af branchens sektorer og hjælpe dem med at finde finansieringsmuligheder ved at give dem et bedre overblik og bringe dem sammen med investorer, siger hun.

Bag det nye EU-projekt står 11 organisationer fra ni forskellige lande. Food & Bio Cluster Denmark er en af de 11 organisationer.