Lyt til artiklen:

Dansk Hereford-ko er europas bedste hundyr

00:00
Hastighed: ???x
03:44

Abonnementsartikel

Hereford koen Rosenkær Nicole kåret til Europas bedste Hereford-hundyr 2022.

Hereford koen Rosenkær Nicole, der er ejet og avlet af Bent Sørensen, Rosenkær Polled Hereford, Hovedgård ved Horsens, er blevet kåret til Europas bedste Hereford-hundyr. det skriver ejeren i en pressemeddelelse.

Kåringen til "Hereford - Miss Europe" fandt sted den 8. december, i den internetbaserede konkurrence "Champion of the World", som hvert år afholdes af den amerikanske organisation Hereford Breeder.net.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rosenkær Nicole, født 01.04.2017, der repræsenterede Danmark i konkurrencen, vandt den fornemme titel foran Skotlands repræsentant, den irsk-fødte ko, Gouldingpoll 1 Duchess 916, der var Bedste Hundyr på Royal Highland Show 2022 i Skotland. På tredjepladsen kom Irlands repræsentant, kvien Shancorpoll 1 Uakea, der var Bedste Hereford på The National Hereford Show 2022 i Irland, der blev afholdt på Tullamore Show.

Bedste dansker

Rosenkær Nicole deltog i Hereford Miss Europe konkurrencen, da hun blev Bedste Hundyr, Grand Champion, på Landsskuet 2022 i Herning, hvor hun også blev Bedste Hereford, Supreme Champion. På Landsskuet var Rosenkær Nicole udstillet med sin kviekalv, Rosenkær Sweet Dream, født 26.12.2021, efter Moeskær Waterloo 1586 ET. Rosenkær Nicole er også drægtig med Moeskær Waterloo ET igen, og skal kælve omkring 18. december 2022 meddeler Bent Sørensen

Dommere i konkurrencen var Hereford Breeder nets internationale jury, der består af fire Hereford dommere, som i år kom fra Uruguay, Australien, Luxemburg og USA.

Fire dage senere kårede de samme fire dommere 2022 Hereford Miss World, også kaldet Champion of the World 2022, hvor Rosenkær Nicole, som Europas repræsentant, i finalen var oppe mod de bedste hundyr fra de store Hereford kontinenter, Sydamerika, Nordamerika og Asien/Afrika. Rosenkær Nicole måtte nøjes med en fjerdeplads i finalen, som blev vundet af Canada, foran Australien og Argentina.

God genetik

Rosenkær Nicole er datter af Moeskær Pacman 1417 ET, der selv var Europas Bedste Hereford-tyr i 2014, og Rosenkær Forever Young med den nordirske tyr Solpoll 1 Dynamite som morfar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var tredje gang, at Bent Sørensen og Rosenkær Polled Hereford deltog, som Danmarks Repræsentant, i "Hereford - Miss Europe" konkurrencen. I 2018 blev det også til en førsteplads med kvien Rosenkær Miss World, og i 2019 blev det til en andenplads med koen Rosenkær Make-Up.

Bent Sørensen, Rosenkær Polled Hereford, startede med Hereford for 42 år siden, da han købte en Hereford kvie for sin andel i en 13'er i tip, der gav 7.000 kroner

På Landsskuet i Herning i år var det tredje gang i træk, at Bent Sørensen havde Bedste Hereford, Supreme Champion, hvilket ikke er sket før indenfor Hereford.

Bedste Hereford, Supreme Champion, titlen er kommet i hus med tre forskellige dyr, og besluttet af tre forskellige dommere - alle udenlandske.

I år med koen Rosenkær Nicole, som blev bedømt af James Graham fra Nordirland. I 2019 med koen Rosenkær Make-Up, som blev bedømt af Matthew Goulding fra Irland. I 2018 med kvien Rosenkær Miss World, der efter bedømmelsen blev købt af dommeren James Ludgate fra England.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvien Rosenkær Miss World skrev på Landsskuet 2018 Hereford historie, da hun blev det første Hereford hundyr, der vandt Interbreed-konkurrencen for hundyr på Landsskuet, og derved kunne kalde sig Bedste Kødkvæg Hundyr på Landsskuet 2018.