Fynske Michael Ingerslev på bare 27 år har i år været herefordavler i ti år. Jubilæet fejrer han ved at være blandt de hereford-avlere, der slår stalddøren op til årets åben stald-arrangement.

Der er Herefordforeningen, der står bag arrangementet, der løber af stablen den 10. september klokken 10.00-16.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt seks besætninger - én i hver af Herefordforeningens seks regionale klubber - slår døre og led op og inviterer andre herefordavlere samt ikke mindst dem, der er påtænker at starte en herefordbesætning op, til at kigge indenfor.

De seks besætninger er:

GMH Polled Hereford, Birgitte & Jørn Laursen, Næsbyskovvej 3, 4200 Slagelse.

Det er en af landets ældste herefordbesætninger med 15 moderdyr plus opdræt. GMH Polled Hereford leverer dyr til flere kogræsser-foreninger.

Ingerslevs Hereford, Michael Ingerslev og Camilla, Søbovej 3, 5683 Hårby

Jubilar Michael Ingerslev har ”kun” tre-fire køer plus opdræt, men det passer til hans lille ejendom sammen med et krævende arbejde som slagter. Michael Ingerslev er en trofast udstiller på de store dyrskuer. Han er formand for Hereford Ungdom, en ungdomsorganisation, der introducerer og inspirerer unge til en fremtid som herefordavlere.

Kirkebjerggård Polled Hereford, Else & Bjarne Møller, Lindegårdsvej 2, 6800 Varde

Der er 30 moderdyr plus opdræt på gården, der drives med 80 hektar. Indtil 2007 var der malkekøer på ejendommen, men nu drejer det sig om produktion af kvalitetskød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rævebjerg Hereford, Maja & Henrik Toft Sørensen, Balgårdsvej 33, 8981 Spentrup

Her er 14 moderdyr plus opdræt på en ejendom, der har været i den nuværende børnefamilies eje i 70 år. Der er en nybygget stald, og der er 80 hektar til ejendommen, der drives i fritiden.

Højbo Hereford, Michael Alexander Knudsen, Gedhusvej 29, 7451 Sunds

Besætningen består af 40 moderdyr på en ejendom, der drives med 57 hektar. Dyrene lukkes forholdsvis sent på græs, så der kan høstes mest mulig ensilage i 1. slæt. Der er en nyere stald til kvæget.

L. Glomsdal Hereford, Inger & Ove Lund Engbjerg, Snevrevej 15, 9850 Hirtshals

Ægteparret Engbjerg fejrer i år dets 30 års jubilæum som herefordavlere og har nu en besætning på syv moderdyr plus opdræt. Valget faldt i sin tid på Hereford, fordi begge var udearbejdende.