Lyt til artiklen:

Ukrainsk opfordring til åbningstale

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Ukraines ambassadør i Danmark, Vydoinyk Mykhailo, gav en tale på åbningen af Agromek, som med Ukraines situation in mente naturligvis var følelsesladet, men også fattet og med tro på fremtiden.

Han konstaterede først, at det længe, også før krigen brød ud, havde været en drøm med en ukrainsk stand og delegation på Agromek, og at det var fantastisk at se denne drøm gå i opfyldelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterfølgende fortalte han om tidens store udfordringer for de ukrainske landmænd: Det er vanskeligt at få eksporteret korn, der er en akut mangel på lagerkapacitet, fordi denne er blevet bombet, og gaspriserne er skudt i vejret. Derudover prøver de at ramme en balance, hvor de på samme tid kæmper for deres land og kultiverer deres jord.

Samtidig udtrykte ambassadøren stor taknemmelighed over for Danmarks støtte til Ukraine, der ifølge ham er i top-10 over alle landes støtte. Og så var han ikke mindst fortrøstningsfuld forud for fremtiden.

- Vi overlever, og vores land består, og det er helt centralt for mig i dag at fastslå, at vores forretninger også inden for landbruget genopstår. IT-sektoren, byggebranchen og ikke mindst agroindustrien bliver store, fremtidige vækstområder. Men genopbygningen kommer til at kræve maskiner og enorme midler, og vi får brug for jeres fortsatte hjælp - så tal med ukrainerne, støt dem, lav handler med dem, opfordrede Vydoinyk Mykhailo.