Lyt til artiklen:

Danish Agro sammenlægger norske selskaber

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

Danish Agro fusionerer sine norske maskinselskaber med en målsætning om at afkorte vejen til de norske kunder.

Danish Agro koncernen fusionerer nu sit norske maskindistributionsselskab Norwegian Agro Machinery med sit norske maskinsalgsselskab Lena Maskin.

Det sker ifølge selskabet for at gøre vejen fra leverandør til landmand så kort som mulig i et land med store geografiske afstande. Samtidig er målet at samle kompetencer og viden og sikre en organisation, der er tilpasset norske forhold og landmændenes krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet er norsk distributør af Claas-traktorer og -mejetærskere samt redskaber fra Lemken, Bogballe, Horsch, Multiva, Göweil, Samson, Pichon, Spearhead, Stark, Duun, Maschio Gaspardo og VM Loader.

Første del af sammenlægningen har allerede fundet sted, idet lederne fra begge selskaber allerede i dag arbejder ud fra samme hovedkontor i Jessheim. Det fremtidige selskab hedder Norwegian Agro Machinery.

- Vi har haft en næsten eksplosiv udvikling i Norge, siden vi startede med maskinsalg i 2016. Vi har på blot fem år nået en samlet omsætning i Norwegian Agro Machinery og Lena Maskin på mere end 600 millioner norske kroner, og tiden er derfor nu rigtig til, at vi strukturerer os, så det passer til behovet i 2022 - Specielt digitaliseringen går stærkt, og vi skal kunne udveksle data hele vejen mellem fabrik til slutkunde, siger koncerndirektør for Danish Agros maskindivision, Jens Skifter.

Han er overbevist om, at selskabet nu bliver endnu bedre til at servicerer de norske kunder, og han forklarer, at Lena Maskin, som en del af fusionen, vil skifte navn til Norwegian Agro Machinery i starten af det nye år.

Adinistrerende direktør i Norwegian Agro Machinery, Michael Husfeldt, tilføjer, at dette strategiske initiativ skal være med til at styrke kompetenceudviklingen inden for service, salg og rådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker hermed også at styrke vore kommercielle tilbud og produkter for alle vore private forhandlere og partnere. Jeg er overbevist om at dette vil bidrage væsentligt til intensiveret samarbejde fremover og vi vil sammen komme styrket ind i den nye struktur i Norge, siger han.

Norwegian Agro Machinery har afdelinger følgende steder i Norge: Våler, Røn, Dal, Hønefoss, Lena, Rugshøgda, Gudbrandsdalen, Verdal og Skogmo.

Danish Agro-koncernen sælger maskiner i ni lande, og havde i 2021 en samlet omsætning på mere end fem milliarder kroner.