Lyt til artiklen:

Agromek præsenterer aktivitetsprogram

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Abonnementsartikel

Der er stor spændvidde på Agromeks aktivitetsprogram, der rummer oplæg, debatter og naturligvis udstillinger.

To konferencescener med fokus på henholdsvis biogas og fremtidens innovative løsninger medvirker til at gøre årets udgave af Agromek til en ekstraordinært levende og aktivitetsmættet messe. Det samme gælder Vikings kvægudstilling og aftenåbent onsdag, der frem til klokken 20.00 byder på et både lærerigt og underholdende program. Det skriver Agromek i en pressemeddelelse.

Blandt indslagene sidst på dagen onsdag hører to arrangementer præsenteret af Bæredygtig Herning. 'Fremtidens landbrug og intelligent arealanvendelse' med Søren Møller fra Collective Impact, Hans Roust Thysen fra SEGES Innovation og Karsten Willumsen fra Kjargaarden lægger for. Om debatten forklarer Relations Manager i Bæredygtig Herning Morten Rønde Rasmussen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nødt til at gentænke den måde, vi anvender vores areal på. Faktisk skal vi bruge 1,4 gange Danmark, hvis vi skal indfri alle de interesser, der er til vores arealer. Vi vil have fødevareproduktion, biodiversitet, drikkevand af høj kvalitet, rekreative områder og energianlæg. Det kræver alt sammen plads, og hvordan får vi det til at gå op? Det er en højaktuel debat, som i dén grad kalder på nuanceringer og løsninger.

Efter dén omgang gælder det 'FireSide Talk med Rasmus Willig' - en uformel samtale med forpersonen for andelsbevægelsen Andelsgaarde.

- Andelsgaarde repræsenterer en anden tilgang til det at dyrke landbrug end den konventionelle - en plantebaseret tilgang med fokus på økologi og bæredygtighed, og projektet er meget interessant. Samtidig er det ikke nødvendigvis et facit - det handler ikke om rigtigt og forkert, men om at vi tør udfordre vores egne gængse tilgange for at finde de nødvendige løsninger, fastslår Morten Rønde Rasmussen.

Kvægudstilling og showmanship

Traditionen tro indfinder også VikingDanmark sig på Agromek. Foreningen, der er ejet af danske kvægbrugere, fylder en hel hal ud med både stand og kvægudstilling.

- Vi stiller med køer af forskellige racer for i praksis at kunne vise, hvad den genetik, vi sælger, resulterer i - det er vigtigt i forhold til såvel vores danske medlemmer som vores mange udenlandske gæster. Derudover byder vi onsdag blandt andet på showmanship, hvor unge, engagerede kvæginteresserede konkurrerer i klargøring og mønstring af dyr, fortæller vicedirektør i VikingDanmark Lisbet Holm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligeledes onsdag afholder foreningen malkekvægsdyrskue med cirka 150 køer, mens det torsdag og fredag gælder kødkvægsdyrskue med 225 køer fordelt på 14 forskellige racer.

En foranderlig messe

Og det stopper ikke her, for Agromek byder i år også på prisuddelingen Agromek Stars, Agromek Science Challenge, kåringen Fremtidens Landmand og flere internationale konferencer.

Desuden præsenterer Biogasscenen et program, der tirsdag og onsdag vil være internationalt rettet. Onsdag eftermiddag og torsdag vil være på dansk. Indlæggene spænder her fra fokus på leverandøraftaler til pyrolyseteknologi, og derudover vil nogle af Danmarks førende eksperter torsdag debattere biogas og dens klimaprofil.

- Det er vigtigt for messen, at den besidder en foranderlighed og er i bevægelse, og det gør den ikke mindst ved at tilbyde et stort og spændende program. Vi er rigtig glade for både form og indhold og ser blandt andet meget frem til onsdagens aftenåbent, lyder det fra Agromek-direktør Claus Hermansen.