Lyt til artiklen:

Fem får døde efter ulveangreb ved Klelund

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

Ulvefamilien i Klelund Dyrehave i Sydjylland har været på jagt udenfor plantagen. En lokal fåreavler har mistet fem får til ulvene.

Fåreavleren har haft Naturstyrelsens vildtkonsulent ude og bese et angreb på afgræsserfår uden for Klelund Dyrhave i Sydjylland. Ved besigtigelsen var vildtkonsulenten ikke i tvivl om, hvad der var sket, skriver Facebook-gruppe: Her er ulven i Danmark.

Angrebet på fåreflokken er sket i et område med et ulvepar og hvalpe ved Klelund Dyrehave. Ulvene har på det seneste bevæget udenfor den indhegnede park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5-6 ulve er blandt andet filmet omkring Vorbasse. En anden fåreavler har haft ulveangreb flere gange i området mellem Hovborg og Vorbasse.

Her er ulven i Danmark er også bekendt med et nyligt angreb ved Hejnsvig.

Området i og omkring Klelund Dyrehave er endnu ikke udråbt til "ulvezone" trods succesfuld ynglende par i 2021 og 2022, og af samme årsag ydes der ingen hjælp til afværgeforanstaltninger.

To år i træk har ulveparret i Klelund Plantage mellem Grindsted og Vejen ynglet. Sidste år fik ulvene fire hvalpe, og i år i maj har ulveparret også fået hvalpe.

Bekymringen for netop ulveangreb på landbrugsdyr har fået folketingspolitiker Anni Matthiesen fra Venstre til at gå ind i sagen. Hun har fået henvendelser fra dyreholdere omkring Klelund som er bekymret for ulveangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyreholdere oplever, at ulveflokken går på jagt udenfor den indhegnede Klelund Plantage og går efter deres dyr. Nu er frygten for ulveangreb så vist sig at være berettigede.

Nye ulvehvalpe i Klelund Plantage skaber bekymring hos dyreholdere

Se også:

Nye ulvehvalpe i Klelund Plantage skaber bekymring hos dyreholdere