Lyt til artiklen:

De fire vindere af Tractor Of The Year 2023

00:00
Hastighed: ???x
03:27

16 traktorer fordelt på fire kategorier, udgjorde finalefeltet i Tractor Of The Year 2023. 26 journalister fra 25 lande har brugt den seneste tid på at finde en vinder i hver kategori, og på EIMA er de fire vindere netop blevet offentliggjort.

Tractor Of The Year 2023

I hovedkategorien Tractor Of The Year, der udelukkende består af store landbrugstraktorer, var det den nye Fendt 728 det løb med titlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Juryen begrunder valget af Fendt 728 med, at den stiller op med den nye seks-cylindrede 7,5 liter Agco-Power motor, der yder 283 hestekræfter plus ekstra 20 hestekræfter under alle forhold.

Men også den nye transmission, det nye hydraulik- og kølesystem og en sikker kabinefiltrering fremhæves af juryen. Funktioner som seperate hydromotorer for for- og bagaksel, automatisk firhjulstræk, pull-in drejning, Fendt iD lavhastighedskoncept, lav vægt-til-effekt forhold, nyt premium førersæde og det digitale univers i Fendt One faldt i dommernes smag.

Se mere om den nye Fendt 700-serie her:

Den nye 700 serie blev vist frem sammen med andre nyheder fra Fendt

Se også:

Den nye 700 serie blev vist frem sammen med andre nyheder fra Fendt

Bedste all-round

I kategorien der hedder Tractor Of The Year Best Utility, der dækker over traktorer fra 70-150 hestekræfter på en fircylindret motor, og maksimal totalvægt på 10.500 kg, løber McCormick X6.414 P6-Drive.

Juryen beskriver at de vigtigste hovedpunkter ved den nye McCormick X6.414 P6-Drive er den automatiske powershift-transmission, der har seks gear i fire grupper, og hele 40?40 gear når den er monteret med krybegear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også førerkomforten i den mekanisk affjedrede High Visibility-kabine, kombineret med den affjedrede foraksel, fremhæves af juryen.

rich-media-4
McCormick X6.414 P6-Drive er valgt som Best Utility. Foto: McCormick.

Bedste specialtraktor

I kategorien Tractor Of The Year Best Specialized, hvor der lægges vægt på traktorer egnet til frugtplantager og vingårde, samt til kuperede marker, er det New Holland T4.120F der vandt titlen.

Juryen begrunder valget med at New Holland T4. har Stage V-teknologi under motorhjelmen, uden at det påvirker traktorens størrelse og udsyn. Derudover tilbyder T4.-modellerne udstyr fra New Holland større modeller som flad kabinebund, affjedret foraksel, lavt støjniveau, VIS-terminal, Power Beyond-hydraulik, telematik og flere avancerede funktioner.

rich-media-5
New Holland T4.120F tager titlen for Best Specialized. Foto: Flickr.com.

Bæredygtig

I den sidste kategori der hedder Sustainable Tractor Of The Year, hvor prisen går til den traktor der har den mest innovative løsning ud fra bæredygtighedsprincippet, går titlen til JCB Fastrac 4220 iCon.

Juryen begrunder valget med, at til trods for at JCB Fastrac iCons generøse dimension, er en meget adræt traktor takket være de mange styremuligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den dybtgående optimering af hele pakken "hardware + software", gør denne traktor mere effektiv, sikrere, mere komfortabel, mere forbundet, mere pålidelig og den har en positiv effekt på TCO og forbrugsomkostninger. Sidst, men ikke mindst, kan den maksimale hastighed (hvor tilladt) på vej, være op til 60 km/t: mindre tid på vejen, betyder mere tid på marken.

rich-media-7
JC B Fastrac 4220 iCon snupper titlen som Substainable Tractor Of The Year. Foto: Uffe S. Kristensen.

Se mere om den nye JCB Fastrac 4220 iCon her:

Velfortjent opdatering løfter helhedsindtrykket af Fastrac

Se også:

Velfortjent opdatering løfter helhedsindtrykket af Fastrac