Lyt til artiklen:

Svinekød er fortsat upåvirket af det højere udbud

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Abonnementsartikel

Uge for uge stiger antallet af slagteklare lige nu i stort set hele Europa, men efterspørgslen på dansk grisekød er fortsat upåvirket af det højere udbud. Noteringen for uge 41 er uændret på 12,40 kroner pr. kilo.

- Når vi ser på salget af grisekød i Europa, så er der fortsat en god efterspørgsel, og det er vores fornemmelse, at mange private slagterier er tilbageholdende med at løfte antallet af slagtninger, hvis de ikke har købere til varerne. Samtidig er der ikke rigtigt nogen, der ved, om den stigning i antallet af grise til slagtning, som vi ser lige nu, er en pukkel på ryggen af den varme sommer, eller om det er et niveau, vi skal forvente hen over vinteren, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Der er fortsat en jævn eksport af danske varer ud af EU, men både efterspørgslen og priserne i Asien kunne absolut være bedre. Det kompenserer andre markeder dog for, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I EU er salget af frosne varer generelt faldende, og det kunne tyde på, at de frosne lagre er nedbragt ganske betydeligt hen over sommeren.

- Vores fokus lige nu er den samlede periode frem mod jul. Vi tror på, at der er noget at hente gennem en stram og optimal planlægning i tæt samspil med kunderne, så vi rammer forbrugernes efterspørgsel bedst muligt i hele juleperioden, siger Mads Stougaard.