Lyt til artiklen:

Eltjek giver besparelser på de fleste strømregninger

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Et eltjek kan være første skridt hen mod etablering af et solcelleanlæg eller vurdering af andre besparelser.

I knap halvandet år har eltjek fra SLF udmøntet sig i betydelige reduktioner hos mange landmænds energiregninger. Nu høster også virksomheder uden for landbruget gevinster på det digitale værktøj.

For knap halvandet år siden lancerede Sønderjysk Landboforening et digitalt databehandlingsværktøj, hvilket har gjort det mulig at dykke ned i de ofte komplicerede elregninger, som både landmænd, virksomheder og private modtager, skriver SLF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Energiprisernes himmelflugt har gjort, at virksomhedsejere har fået øjnene op for mulige besparelser på energiregningerne. Den største besparelse, som et eltjek har kastet af sig hos en landmand, ligger på hele 33.000 kroner på årsbasis.

- Det er helt tydeligt, at der er kommet et stort fokus på at kunne gennemskue og få et præcist overblik over energiregningerne, som kan være kompliceret læsning. Vi kan konstatere, at der er rigtig mange el-handlere i markedet lige nu, og flere af dem søger reelt at låse virksomheder i dårlige aftaler, lyder advarslen fra Pieter Jans, digital udvikler hos SLF.

- Ud fra de mange eltjek, som vi har foretaget, har det i mange tilfælde været muligt at opnå store besparelser ved at skifte leverandør, ligesom der også har kunnet opnås bedre vilkår og betingelser. Endelig har vi oplevet, at mange, der har fået foretaget et eltjek, også har kunnet høste gevinster ved at flytte forbruget af el til tider af døgnet, hvor priserne er lavere.

Solcelleanlæg

Et eltjek kan - udover at opnå en besparelse på elregningen - også være første skridt hen mod etablering af et solcelleanlæg eller vurdering af andre besparelsespotentialer. SLF har derfor ovenpå det digitale værktøj med eltjekket også iværksat mulighederne for solcelletjek.

Driftsøkonomikonsulent ved SLF, Holger Mikkelsen, konstaterer, at der kan være god økonomi i at sætte gang i etablering af solceller og egenproduktion af el.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For mange ses et solcelleprojekt som en risikoafdækning, for markedspriserne er jo nærmest rødglødende, så et solcelleanlæg giver god mening. Dertil kommer gevinsten med et bedre klimaregnskab, konstaterer Holger Mikkelsen.