Lyt til artiklen:

Stabil efterspørgsel og uændret pris

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Danish Crown skriver i denne uges markedsberetning, at der fortsat er en stabil efterspørgsel på grisekød i Europa. Noteringen er derfor også uændret 12,40 kroner pr. kg - også i den kommende uge.

- Vi er kommet igennem den periode på året, hvor priserne i markedet typisk sætter sig uden tilbageslag i priserne. Det skyldes uden tvivl et lavt udbud af grise til slagtning i Europa. Nu begynder alle at positionere sig frem mod julehandlen. De første produktioner af frosne varer til julehandlen er i gang, men det er ikke noget, der fylder meget i det store billede, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens salget af fersk grisekød i Europa er stabilt, er der også en jævn eksport ud af EU. Til den handel hører også Storbritannien efter Brexit.

- Efterspørgslen fra kunderne på den anden side af Nordsøen er god, men ligesom eksporten til Japan udfordres den i øjeblikket af forskydninger i valutakurserne, siger han.

Svære forhandlinger

- Både yen og pund er den seneste tid svækket over for euroen. Det er ikke unormalt, men svækkelserne kommer på et tidspunkt, hvor vi i forvejen er ude at hæve priserne. Det gør bestemt ikke prisforhandlingerne med vores kunder nemmere, fordi de i den anden ende også skal finde en vej til at skubbe prisstigningerne ud til deres kunder, så salget af varerne ikke dykker alt for meget, men vi kører på, siger Mads Stougaard.