Lyt til artiklen:

Forbrugerne holder igen med at købe svinekød

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Danish Crown betegner udviklingen på det europæiske marked for fersk svinekød som små skridt på stedet. Det vil sige, at markedet derfor bevæger sidelæns, som det kaldes på analytikersprog. Og dermed er noteringen for slagtesvin uændret 11,10 kroner pr. kg.

- Vi er et sted, hvor alle leder efter den nye normal. Altså, hvad er niveauet for priserne på ryggen af de prisstigninger, som inflationen lige nu har udløst. Det er svært at svare på, og derfor er forbrugerne tilbageholdende med deres indkøb, og detailhandlen holder igen med kampagnerne på eksempelvis grisekød. Det kan aflæses i forbruget, men på et tidspunkt har forbrugerne tømt både køleskabet og fryseren, og så vil forbruget stige igen, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afventer grillsæson

Af selskabets markedsberetning fremgår det, at skinker afsættes jævnt og salget af bacon, kamme og brystflæsk er stabilt. Priserne på forender, bove og nakker halter til gengæld, fordi grillsæsonen endnu ikke for alvor er kommet i gang.

- Vi har massivt fokus på at løfte vores eksport ud af Europa. Der er indikationer på, at der opstår nye muligheder i Asien og Australien. Dem skal vi være klar til at gribe, og det kan måske være med til at flytte markedet i Europa, selv om de kinesiske indkøbere fortsat er tilbageholdende, siger Kasper Lenbroch.