Lyt til artiklen:

Danish Crown: Svinenotering stiger 50 øre

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Danish Crowns svinenotering stiger til 10,50 kroner.

Markedsberetning

Om markedet skriver Danish Crown i sin markedsberetning:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne på grisekød flytter sig nu på det globale marked, og anført af prisstigningerne i Tyskland følger Europa nu også med op.

- Vi skal tilbage til slutningen af 2019 for at finde et tidspunkt, hvor priserne har flyttet sig i en fart, som de gør nu. Anført af Kina og de øvrige markeder i Asien trækkes priserne op i hele verden. I USA handles grisekød på kontrakt på råvarebørsen i Chicago til stigende priser frem mod sommeren, og i Europa er den tunge dyne af depression, der har lagt over markedet, siden Tyskland blev ramt af afrikansk svinepest, nu historie, så det ser bedre ud end længe, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

I Europa er der generelt en stabil efterspørgsel, men det er et relativt lavt udbud, der driver priserne op og ikke forbruget. Der er en pæn efterspørgsel på skinker, bacon og brystflæsk, mens salget af forender, bove, kamme og nakker er jævnt.

- Vi ser et skifte, fordi der lige nu eksporteres så store mængder ud af EU, at markedet i Europa kan absorbere de mængder, som de tyske slagterier tidligere eksporterede til blandt andet Kina. Så vi ser bunden i markedet blive løftet. Samtidig har tyskerne fået adgang til blandt Singapore og Vietnam, og selvom det ikke er store markeder, så medvirker det alligevel til at flytte balancen og give plads til prisstigninger, siger Lars Albertsen.

Han tør på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvordan markedet vil udvikle sig, når caféer og restauranter på tværs af Europa igen må slå dørene op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge blev lidt mindre end forventet i prognosen, og det betyder, at der er fremrykket 13.000 grise fra uge 11 til uge 10.

Vi gør opmærksom på at vægtgrænsen sænkes med tre kilo i uge 11.

Med den forventede tilmelding til næste uge bliver der igen behov for fremrykning både inden for ugen og fra uge 12. Vi opfordrer derfor til at tilmelde grisene i god tid af hensyn til planlægningen.

For søernes vedkommende udsættes der 69 søer til uge 11, hvor kapaciteten tilpasses tilmeldingen, så der forventeligt slagtes op.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.