Lyt til artiklen:

Grisenoteringen står fortsat i stampe

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Danish Crowns notering for slagtesvin står fortsat stille og er også i næste uge 12,40 for slagtesvin. Søerne får dog et lille nøk opad med et plus på 30 øre til 9,00 kroner.

Ifølge Danish Crown er efterspørgslen på grisekød stabil, men ikke tilstrækkelig til, at priserne i markedet fortætter op i højt tempo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedet er stadig godt. Priserne er generelt stabile, og vi ser stadig mindre stigninger på enkelte varer, men ikke i en grad, der virkelig flytter markedet. Hvis priserne på fersk grisekød i Europa på den korte bane skal tage et markant ryk mere, så skal forbruget enten stige eller eksporten ud af Europa løftes, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown i slagterikoncernens aktuelle markedsberetning.

Ifølge Mads Stougaard er det store samtaleemne lige nu det lave udbud af grise i særligt Tyskland, som driver prisen på levende grise i vejret.

- De stigninger skal slagterierne alt andet lige sende videre til deres kunder, og der forventer vi en hidsig armlægning med kunderne. Den er vi selvfølgelig klar til at tage, og så må tiden vise, hvor meget markedet kan bære, siger Mads Stougaard.