Lyt til artiklen:

Firstfarms færdiggør køb af ungarsk selskab: Overtager 1.600 hektar

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Firstfarms meddeler, at selskabet har færdiggjort købet det ungarske selskab, Try-Béta Kft.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firstfarms overtager driften af op til 1.600 hektar dyrket jord, 6.900 tons lager- og silokapacitet samt maskinpark. Købsprisen er 27 millioner kroner.

Handlen er et led i Firstfarms udvikling i Ungarn, hvor selskabet i forvejen ejer og driver griseproduktioner på to nabolokationer, og hvor selskabet netop nu er ved at opføre endnu to separate griseproduktioner - også i nærområdet til Try-Béta.

- Driften af Try-Béta bliver et omdrejningspunkt i den cirkulære drift. Afgrøderne vil blandt andet ende som foder i vores nærliggende griseproduktion, og naturgødningen vil blive brugt på Try-Béta-markerne, siger adm. direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Netop produktion af eget foder er et vigtigt element i den fortsatte sikring af FirstFarms' økonomiske fundament.

- Vi opererer i et ustabilt marked, hvor priserne på mælk og grise kan variere voldsomt fra dag til dag, og hvor priserne på foder er steget voldsomt. At vi med købet af Try-Béta kan begrænse vores omkostninger til foder yderligere, medvirker derfor til vores stabile sunde økonomi og derfor også til muligheden for fortsat vækst, siger Anders H. Nørgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det forventes at købet vil påvirke EBIT positivt med to-tre millioner kroner i 2022 og tre-fem millioner kroner årligt fremadrettet. Købet påvirker ikke de udmeldte forventninger for 2022 om et EBITDA i intervallet 80-120 millioner kroner og et EBIT på 35-75 millioner kroner.