Lyt til artiklen:

Robotter og droner vises frem i Stauning Lufthavn

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Torsdag den 19. maj vil himlen være fyldt med droner over Stauning Lufthavn, og på lufthavnens marker vil der suse avancerede robotter rundt og rydde ukrudt, sprøjte og slå græs. Formålet er at præsentere de lokale fødevareproducenter og virksomheder for fremtidens maskiner i marken. Det er Business Region MidtVest, der afvikler konferencen for anden gang.

Det skriver Business Region MidtVest i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konferencen var en stor succes sidste år, hvorfor leder, Susanne Nors, igen glæder sig til at samle både landmænd, virksomheder og forskere til en inspirerende dag i Stauning Lufthavn.

- Der er enorme perspektiver i implementeringen af robotter og droner i fremtidens fødevareproduktion. Det kan hjælpe med en langt mere effektiv og præcis drift af markerne, og samtidig bliver produktionen mindre belastende for klimaet, påpeger Susanne Nors.

Konferencen har særlig fokus på robotteknologi i landbruget og fremtidens fødevareproduktion. Her bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til de virksomheder, som producerer den nye teknologi og de nye maskiner, og møde landmænd, landbrugsstuderende og eksperter fra universiteterne - så man kan blive klogere på, hvad det kræver at implementere teknologien i produktionen. Eftermiddagen byder derudover på burger, bajer og debat - og her bliver mulighed for at tale med organisationer og foreninger, der kan få ting til at gro.

En af de virksomheder, som vil demonstrere deres robot, og diskutere betydningen af den vigtige data, som robotten generer, er AgroIntelli.

Direktør for AgroIntelli Ole Green fortæller:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Robotter er ikke længere noget som kommer engang i fremtiden, de kører på marken i dag, og vi glæder os til at vise, hvordan de bringer værdi - både for den enkelte landmand og for vores miljø og samfundet.

Konferencen 'Robotter til lands og i luften' er en del af Madmødet 2022, som er en tværkommunal fødevarefestival, der skal skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder, og skabe øget opmærksomhed på de midt- og vestjyske fødevarer. Alle Madmødets events kan ses på Madmødet.dk.