Lyt til artiklen:

Nye efterafgrødeteknikker og droner i luften til Velas Maskintræf

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Hvordan klarer efterafgrøder sig, når de er sået før høsten, og hvordan gør man det helt konkret? Hvordan kan man bruge sin gamle maskine til spotsprøjtning, og hvordan bliver et tildelingskort egentlig til?

Det og meget andet kan man få svar på til Velas Maskintræf, der finder sted den 15. og 16. september på arealerne ved Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

Her vil op mod 40 kørende maskiner demonstrere deres kunnen til planlagte demonstrationer. Derudover vil der som noget nyt i år blive etableret en teknikbane, hvor en række sprøjter under temaet spotsprøjtning vil vise den seneste udvikling inden for bl.a. bomstabilitet og dysevalg. En drone vil blive vist frem, ligesom der vises eksempler på tildelingskort.

- Mange landmænd har desværre den opfattelse, at man skal have det nyeste udstyr for at kunne spotsprøjte. Det er bare en misforståelse, og i løbet af dagene vil vi gerne vise, hvordan de kan bruge deres ældre sprøjte til spotsprøjtning. Det handler mere om viden end om hardware, siger Mikkel Brauer, planteavlskonsulent og ekspert i præcisionsjordbrug.

- En af pointerne på dagen er også, at man ikke pure behøver at spare 95 pct. af sit kemiforbrug allerede første gang, man kører. Vi vil gerne vise, at man også nemt kan spare 50-75 pct. første gang og derefter bliver endnu dygtigere. Det er det, det hele handler om.

Derudover vil man kunne opleve en stor efterafgrødedemonstration. Her er forskellige blandinger udspredt på forskellige måder før høst og sået efter høst. De er bl.a. udspredt med en bomspreder og en centrifugalspreder for at vise forskellen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt at blive klogere på, fordi så mange skal så efterafgrøder. Vi håber, at vi kan gøre alle deltagerne lidt klogere, så de har nemmere ved at sprede arbejdsbyrden ud så ikke alting skal etableres efter høsten. En del kan klares før høsten, og her viser vi præcis, hvordan man kan det, siger Mikkel Brauer.

På årets Maskintræf vil man også kunne se et åbent minivådområde og blive klog på, hvad der skal til for at etablere et. En større teltby vil danne rammen om et hav af virksomheder, der fremviser deres nyeste produkter, og der vil også være en stor maskinudstilling samt plovdemonstrationer.

Maskintræf finder sted den 15. og 16. september på Bygholm Landbrugsskole. Arrangementet er gratis, og der vil være rig mulighed for at købe både mad og drikke.