Lyt til artiklen:

Svinenoteringen stiger med 60 øre: Prisen kan fortsætte med at stige

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Danish Crown hævede i sidste uge slagtesvinenoteringen med 40 øre til 8,70 kroner per kg. og i den kommende uge stiger noteringen med yderligere 60 øre til 9,30 kroner per kg.

Og de mere positive tendenser kan fortsætte, skriver Danish Crown i sin markedsberetning. Det europæiske marked for fersk grisekød flytter sig hurtigt, og forventningen i markedet er, at prisbevægelsen opad i markedet kun lige er begyndt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter en lang periode med overudbud, der har præget markedet, er situationen nu vendt om, og efterspørgslen er højere. Det betyder, at det er blevet sælgers marked, og stort set alle afstår fra at indgå længerevarende kontrakter i det nuværende marked, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Priserne på delstykker som skinker og forender er forsat stigende, og det trækker også værdien af bove, og nakker med op. Efterspørgslen på brystflæsk, kamme og bacon er stabil, og her har priserne også fået et løft.

- Der er heldigvis ingen i markedet, der er i tvivl om, at priserne skal op, men alle er udfordret af de stigende omkostninger lige nu. Vi bliver dog hjulpet af et marked, der er i bedring, efterhånden som COVID-19 slipper sit tag i Europa. Og det er vigtigt, for i den sidste ende er forbruget helt afgørende for, at vi kan få priserne op på et niveau, hvor der igen er balance mellem vores ejeres omkostninger ved produktionen, og den pris vi kan betale for grisene, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens afsætningen til Kina er på et uændret lavt niveau