Lyt til artiklen:

Svinenoteringen falder til under ni kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Svinenoteringen fra Danish Crown fortsætter med at falde. Således er noteringen for uge 34 faldet til 8,90 kroner, hvilket er et fald på 20 øre.

Om situationen skriver Danish Crown i sin markedsberetning:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er fortsat ubalance på det europæiske marked for fersk grisekød. Med en relativ lav eksport ud af Europa er det markedet i Tyskland, der i høj grad sætter retningen.

- Selvom det snart er et år siden, der blev konstateret Afrikansk Svinepest i vildsvin i Tyskland, så er det fortsat efterdønningerne af det chok, som præger markedet. De tyske slagterier fandt faktisk hurtigt nye markeder udenfor Europa til en del af deres varer. Det var godt nok til lavere priser, men det opretholdt en rimelig balance. I juli blev der så konstateret Afrikansk Svinepest i flere besætninger, og det har fået de kanaler til at sande til, så nu skal de tyske slagterier for anden gang finde nye salgskanaler, og den her gang er det i Europa, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Ud over ubalancen i Tyskland er de spanske slagterier også med til at sætte det europæiske marked under pres. Manglende efterspørgsel fra Kina gør, at spanske slagterier pumper titusindvis af hele delstykker ud i markedet hver eneste uge.

Derfor er den største udfordring for alle lige nu at få omstillet produktionen fra pakning og eksport af hele delstykker med Kina som destination, til udbening og forarbejdning af specialprodukter til andre markeder udenfor Europa.

- Vi er bedre til at lave den omstilling end de fleste og har kunder til vores varer. Udfordringen siden forsommeren har været at afsætte de delstykker, som vi ikke selv kan udbene. Det er vi nu ved at have styr på, men til gengæld mærker vi en enorm usikkerhed hos kunder i forhold til COVID-19, og hvilke konsekvenser deltavarianten får. Derfor køber stort set alle ind med kort horisont, og det skaber turbulens i markedet. Omvendt betyder det også, at hvis markedet vender, så vil der være meget få lange kontrakter, som er indgået på de nuværende niveauer, siger Lars Albertsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens eksporten til Kina fortsat er på et lavt niveau, er der et stabilt salg til Japan og Sydøstasien.