Lyt til artiklen:

Plantebranchen vil fokusere på markedsudvikling

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Til den nye plantefond, der skal sikre flere satsninger på plantebaserede fødevarer i dansk landbrug, skal minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn udpege 10 medlemmer til bestyrelsen samt en formand, som bliver udpeget for fire år.

Medlemmerne af den kommende bestyrelse skal vælges ud fra en række organisationers konkrete indstillinger. Forligspartierne bag landbrugsaftalen har besluttet, hvilke organisationer der kan indstille medlemmer til bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er Plantebranchen, der er organisation for virksomheder, der importerer, fremstiller og/eller markedsfører plantebaserede fødevarer, kommet med på den liste af organisationer, der kan indstilles fra.

Det er Plantebranchens sekretariatschef, Frederik Madsen, meget tilfreds med. dermed har organisationen efter tre års virke opnået status som anerkendt brancheorganisation på linje med de store og veletablerede brancheorganisationer på fødevareområdet, skriver Plantebranchen i en pressemeddelelse.

- Det er vi utroligt stolte af og beærede over. Branchens akilleshæl er, at markedet er for lille, og derfor vil vi arbejde for, at fondens midler primært anvendes på markedsudvikling, udtaler Frederik Madsen.

Økologisk Landsforening: Vigtigt skridt for en grøn omstilling

Også Økologisk Landsforening er en af de organisationer, som skal indstille medlemmer til den kommende bestyrelse, hvilket goså vækker glæde hos landbrugspolitisk chef, Sybille Kyed.

- Vi er i Økologisk Landsforening rigtig glade for, at der kommer en fond for plantebaserede fødevarer. Det er et initiativ, vi selv har presset på for politisk. Derfor er vi selvfølgelig også glade for at være blandt dem, der kan indstille et medlem til bestyrelsen. Plantefonden skal være med til at sætte et vigtigt præg på fremtidens landbrug. Med omlægning til økologi er vi afhængige af at skulle fremstille mange flere planteprodukter. Plantefonden har sat som mål, at mindst halvdelen af fondens midler er øremærket til økologi. Vi ser det, som et vigtigt skridt på vejen for en grøn omstilling af landbruget, der også lever op til de økologiske mål og principper, siger hun i en pressekommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover Økologisk Landsforening og Plantebranchen skal Landbrug & Fødevarer, Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri, Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen, Forbrugerrådet Tænk, Klimarådet og Dansk Erhverv også indstille kandidater til bestyrelsen i fonden.