Lyt til artiklen:

Noteringen uændret i fire uger

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Abonnementsartikel

I uge 7 ligger prisen uændret på 7,90 kroner for fjerde uge i træk. Danish Crown afventer stadig en stigning i efterspørgslen.

Det europæiske marked for grisekød bevæger sig sidelæns, efter priserne har stabiliseret sig.

Nu venter markedet på, at corona-restriktionerne afskaffes på tværs af Europa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Stemningen i markedet er langt bedre end for bare et par uger siden, men vi afventer stadig at se en stigning i efterspørgslen, som kan flytte priserne, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Det er fortsat priserne på skinker med ben og hele forender, der tynger markedet, for efterspørgslen på brystflæsk er fortsat god. Nakker, kamme og bacon sælges stabilt, mens priserne på bove og andet kød til eksempelvis pølseproduktion kunne være bedre, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Markedet er på mange måder typisk for årstiden, men udfordringen er, at prisniveauerne er ekstremt lave. Vi skal kort fortalt have vendt psykologien i markedet, og det sker, når vi når det punkt, hvor udbuddet af nogle enkelte varer er mindre end efterspørgslen, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der jævn afskibning til Japan, Australien og Sydkorea, mens indkøberne i Kina fortsat er tilbageholdende.