Lyt til artiklen:

Väderstad opdaterer Tempo med central fyldning

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Højhastighedssåmaskinen Väderstad Tempo L har verdensrekorden for at have plantet 502.05 hektar majs på 24 timer, rekorden blev sat i Ungarn 2017.

- Tempo L familien vokser og den nye Tempo L Central Fill med en centralt placeret tank til både såsæd og gødning introduceres nu, fortæller Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing, og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Central påfyldning betyder at i stedet for at fylde frø i hver enkel rækkeenhed, skal chaufføren kun fylde én central tank. Tempo'en distribuerer derefter såsæd og gødning til hver enkel rækkeenhed, alt sammen ved verdensrekord hastighed og præcision.

Med central påfyldning er det nu muligt for landmanden at nå endnu mere i løbet af en arbejdsdag, og derved øge kapaciteten yderligere.

Den nye Tempo L Central Fill vil kunne fås med enten 16 eller 24 rækker, som giver en rækkeafstand fra 450 til 762mm, afhængig af modellen. For at matche den høje kapacitet, er maskinen udstyret med en tank på 2200 liter til frø og 5000 liter til gødning, hvilket tilsammen giver en tankkapacitet på 7200 liter.

- Den nye tank på Tempo L Central Fill er udstyret med to blæsere i forenden, for at sikre høj kapacitet på udsåningen af både gødning og frø. Teknologien bag Central Fill er meget intuitiv, der er ingen central udmader, i stedet regulerer hver enkelt rækkeenhed efter hvor mange frø den har brug for, til at fylde dens PowerShoot såhus på rækkeenheden, fortæller Mattias Hovnert.

Den nye Tempo L 16-24 med central påfyldning, vil have premiere på Agritechnica i februar 2022 og maskinen vil være klar til salg i slutningen af 2022.