Lyt til artiklen:

Tempo L nummer 1.000 har forladt fabrikken

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Väderstad har nu nået en milepæl i produktionen af de 12 rækkede bugserede Tempo L enkornssåmaskiner.

Väderstad producer i alt cirka 5.500 maskiner årligt og sidste uge forlod Tempo L nummer 1.000 fabrikken i Väderstad siden starten af produktionen i 2017.

Tempo L er i øjeblikket tilgængelige med otte til 24 rækker med forskellige rækkeafstande. Fra juni 2021 vil den nye Tempo L 32 blive sat i produktion. Der er her tale om 32 rækker på i alt 12 meters bredde.

I Danmark er der de seneste par sæsoner kommet en del Tempo L 12 ud hos de danske maskinstationer, med 75 centimeters rækkeafstand på den ni meter brede maskine.

Tempo L trak en del opmærksomhed da Väderstad i 2018 nåede at så 502 hektar majs på 24 timer i Ungarn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Tempo L har sat helt nye standarder for såning, kapacitet og præcision. To måneder efter verdensrekorden hjalp Gödöllő Universitet os med at analysere og måle 6.808 planter på den mark, hvor rekorden blev sat. Resultaterne var tydelige, der var minimale afgivelser i plantedybdens præcision, dobbeltsåningen og overspringninger, fortæller Mattias Hovnert, Senior Vice President Global Sales & Marketing hos Väderstad.

Andreas Karlsson er en af produktionslederne på Tempo L samlebåndet, hvor alle maskinerne samles manuelt.

- Når jeg tæller efter, har jeg nok været produktionsleder for mindst 500 ud af de efterhånden 1.000 Tempo L-maskiner, vi har samlet. Det har været en spændende tid for mig og mit team og vi er stolte over at fremstille så populær en maskine, som har sat en verdensrekord, fortæller han.

Klik HER og se eller gense bsøget hos Rostgaard Maskinstation, som vi besøgte i 2018, hvor man kører med to Väderstad Tempo L 12 såmaskiner.