Abonnementsartikel

Ringsted Kommune og Bornholms Regionskommune er den 20. oktober blevet politianmeldt for overtrædelse af miljøbeskyttelseslovens § 27 og § 28, for manglende tilladelser til at udlede spildevand til recipienten.

Der er langt fra styr på spildevandshåndteringen i de danske kommuner. Hver eneste gang et renseanlæg eller et overløbsbygværk udleder urenset spildevand til vandmiljøet, skal det indrapporteres, men i mange kommuner har man aldrig overholdt lovens krav, der foreskriver, at der altid skal foreligge en tilladelse til at udlede spildevand til vandmiljøet i vandløb, fjorde og kystnære farvande.

Landbrugsdebattør Knud Jeppsen har fået nok af myndighedernes slendrian på spildevandsområdet. Derfor har han efter at have søgt aktindsigt i de faktiske forhold omkring kommunernes spildevandstilladelser på en regnvåd 20. oktober, hvor der er garanti for overløb med urenset spildevand rundt i landet, anmeldt Ringsted Kommune og Bornholms Kommune for overtrædelse af miljøbeskyttelseslovens §27 og §28 (se faktaboks).

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.