Lyt til artiklen:

John Deere fabriksansatte strejker i stor stil

00:00
Hastighed: ???x
01:08

Abonnementsartikel

Mere end 10.000 Deere & Co. fabriksansatte har strejket siden torsdag, hvilket er den første store strejke maskingiganten i tre årtier.

Strejken skyldtes at de fleste fagforeninger for John Deeres fabriksansatte, ikke ville gå med til lønkontraktstilbud på 5-6 procent, og da der ikke var nået enighed om en aftale ved deadline onsdag, gik de ansatte i strejke fra torsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De næsten en million medlemmer af United Auto Workers(UAW)-fagforeningen og aktive medlemmer står solidarisk med de strejkende UAW-medlemmer hos John Deere," sagde UAW's præsident Ray Curry.

Brad Morris, vicepræsident for arbejdsforholdene hos John Deere, sagde, at virksomheden "er forpligtet til et positivt resultat for vores medarbejdere, vores lokalsamfund og alle involverede." Han sagde, at John Deere ønsker en aftale, der vil forbedre alle medarbejderes økonomiske stilling.

- Vi vil blive ved med at arbejde dag og nat for at forstå vores medarbejderes prioriteter, og løse denne strejke, samtidig med at vi holder vores drift kørende til gavn for alle dem vi tjener, siger Morris.