Lyt til artiklen:

Cimbria i Thisted står i centrum af stor millioninvestering

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Danske Cimbria skal nu stå i spidsen for et stort internationalt it-projekt. Projektet omfatter en stor millioninvestering fra koncernens amerikanske ejere AGCO og kommer på den korte bane til at betyde op til 12 ekstra arbejdspladser i Danmark.

Den danske producent af udstyr og løsninger til håndtering af korn, frø og fødevarer Cimbria, der beskæftiger knap 500 medarbejdere i Danmark, kommer nu til at spille en helt central rolle i investeringen og udrulningen af en global it-platform. Projektet indebærer, at Cimbria skal implementere et state-of-the-art SAP-baseret ERP-system, der skal konsolidere virksomheden yderligere som førende i verden inden for sit område.

Det skriver Cimbria i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget begejstrede for det kolossale it-projekt, som vi nu har fået bevilliget penge til fra vores amerikanske ejere. Projektet skal optimere vores interne og eksterne processer og konsolidere os blandt de førende i branchen også på it-området, forklarer økonomidirektør Christian Andersen fra Cimbrias hovedsæde i Thisted.

Cimbria er ejet af den amerikanske AGCO-koncern, der er blandt de største i verden inden for design, fremstilling og salg af landbrugsmaskiner og højteknologisk udstyr til landbruget. AGCO omsatte sidste år for 58 milliarder kroner og har 20.000 ansatte på verdensplan. Koncernen står blandt andet bag brands som Challenger, Fendt, Massey Ferguson og Valtra.

- Vi ser investeringen og vores centrale rolle som en stor tillidserklæring fra vores amerikanske ejere, og den understreger Cimbrias nøglerolle i AGCO-koncernens overordnede vækststrategi. Cimbria rummer et stort potentiale, og it-projektet skal være med til at løfte vores vækst yderligere. Vi er samtidig stolte over at skulle stå i spidsen for implementeringen af it-projektet i hele AGCOs Grain & Protein-division i EAME-området, fortsætter han.

Udviklingen medfører behov for ansættelse af flere medarbejdere - ikke mindst i Thisted, hvor godt 400 medarbejdere allerede i dag har deres daglige gang.

rich-media-2
Pressefoto: Cimbria.