Lyt til artiklen:

Grundlægger bag IT til maskinhandel træder tilbage

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Med en baggrund fra edb-afdelingen ved Dronningborg Maskinfabrik stiftede Kjeld Kjeldsen i 1990 JMA, der sammen med maskinhandlere udvikler IT-løsning. Nu er han klar til at sige endeligt farvel og går på pension.

- Dronning Margrethes abdicering inspirerede mig. Hun besteg tronen den 14. januar 1972, og jeg startede for alvor min karriere 1. januar 1971. Kunne hun takke af nu, så kan jeg også, siger Kjeld Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag den 22. marts markerer JMA med en intern reception, at grundlæggeren træder tilbage efter en lang karriere inden for maskinbranchen. Det sker efter adskillige årtier med forskelligartede opgaver og roller i branchen, som ligger ham meget nær.

Fra studentertiden videre til tiden i livgarden til sortering af hulkort hos Dronningborg Maskinfabrik til selvstændig erhvervsdrivende og bestyrelsesformand. Karrieren har budt på mange forskelligheder

- Kjeld står for mig som et levende bevis på, hvordan viljestyrke, kreativitet, beslutsomhed og engagement kan forme en bemærkelsesværdig karriere til gavn for mange. Hans mangeårige rejse hos JMA har været en inspirerende blanding af ordentlighed på den gode måde, dygtighed på den anden side samt ikke mindst et hjerte, der altid har stræbt efter den bedste løsning med kunderne i centrum. Hans bidrag er en evig påmindelse om, at passion tilsat humor, glimt i øjet samt vedholdenhed er drivkraften bag hans succes. Vi kommer til at savne Kjeld, siger administrerende direktør i JMA, Karina Behr Andersen.

Solgt, men købt tilbage

I 1996 var JMA en af de første virksomheder i Danmark, der blev certificeret til at udvikle brancheløsninger til den blåstemplede Navision platform. I 1997 leverede JMA Danmarks største Navision installation med 215 brugere.

I 1999 fik Kjeld Kjeldsen et tilbud om at sælge virksomheden. Et tilbud, han ikke kunne afslå. Men det viste sig, at det var svært for den nye ejerkreds at køre virksomhedens aktiviteter videre med samme nærhed til kunderne. Derfor købte han virksomheden tilbage i 2001 - denne gang i kompagniskab med Henning J. Waters og Johnny Krogh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ville gerne have indflydelse på min egen situation, og det har præget mig gennem hele livet, siger Kjeld Kjeldsen om hans mangeårige karriere både i og udenfor JMA.

Kjeld Kjeldsen har sidste dag hos JMA den 31. marts.