Lyt til artiklen:

Nye landbrugselever på tre ugers ophold i Island og Irland

00:00
Hastighed: ???x
02:08

- Vi vil gerne lige fra starten lære eleverne, at det er vigtigt at være åben overfor nye og ander­ledes måder at gøre tingene på. Det får de rig mulighed for her, og jeg er utroligt glad for, at så mange af de nye elever har grebet chancen og udfordret sig selv med tre ugers ophold i udlandet, siger Mie Himmelstrup Vesterager, som er Erasmus-koordinator på Dalum Landbrugsskole.

Når eleverne ankommer til Island eller Irland bliver de udstationeret hos lokale landmænd. Her skal de i tre uger indgå i både det daglige arbejde og familielivet på gården, skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eleverne kommer virkelig tæt på deres værtsfamilie og får en stor oplevelse med sig hjem. Det er en meget lærerig oplevelse, både landbrugsfagligt og personligt. Samtidig bliver de supergode til at tale engelsk, siger Mie Himmelstrup Vesterager.

Mange elever har nemmest ved at lære nye ting, når de får lov til at arbejde med tingene i praksis. Det giver derfor rigtig god mening at bytte tre ugers traditionel undervisning ud med virksomhedsforlagt undervisning, som opholdet i udlandet formelt hedder.

- Vi oplever, at eleverne vokser virkeligt meget på de få uger. Selvfølgelig er det en stor udfordring for eleverne at skulle stå på egne ben hos en fremmed familie i et fremmed land, men vores erfaring er, at for langt de fleste er det en rigtig god oplevelse. Og skulle der gå noget galt undervejs, er vi selvfølgelig klar til gribe ind og hjælpe de unge, forsikrer Mie Himmelstrup Vesterager.

I alt deltager 35 fra Dalum Landbrugsskole i udvekslingsprogrammet. Seks elever rejser til Island og 29 til Irland. Projektet er finansieret af midler fra Erasmusplus, der er EU's program for uddannelse, ungdomsområdet og idræt. Programmet uddelte i 2021 33,9 millioner euro til institutioner og organisationer i Danmark til internationalt uddannelsessamarbejde.