Lyt til artiklen:

Kongres sætter fokus på solid og stabil økologi

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Dette års Økologikongres sætter fokus på, hvordan man i fremtiden sikrer en robust økologisk produktion gennem et øget fokus på graden af selvforsyning. Det gøres blandt andet via en større lokal produktion af protein, mere økologisk udsæd samt en udfasning af konventionelt foder og gødning.

Kongressen vil blive indledt med en åbningsdebat om fremtidens bæredygtighed og det robuste økologiske landbrug. Her vil oplægsholderne være:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fødevareminister, Rasmus Prehn.
- Marie Trydeman og Tommy Dalgaard (Institut for Agro-økologi, AU).
- Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.
- Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionens bestyrelse i Landbrug & Fødevarer.

Cirkulært landbrug

Til åbningsdebatten vil der være et særligt fokus på fremtidens metoder indenfor økologisk landbrug, samt hvordan man både når et mere solidt landbrug og et grønnere landbrug. Herudover byder programmet også på den nyeste viden indenfor cirkulært landbrug, biodiversitet, lokal produktion af foder, planteprotein og meget mere, skriver L&F i en pressemeddelelse.

- Robusthed er nøglen til en rigtig god økologisk produktion og dermed også økologiens fremtid. Det skal sammen med selvforsyning kendetegne økologien, så vi viser, at vi kan selv. Set ud fra et klimamæssigt perspektiv, så er det også rigtig vigtigt, at vi bliver selvforsynende, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

- Fremtidens robuste løsninger skal sikre, at landbruget drives på en solid måde. Men udover robustheden på den enkelte bedrift, så er det også vigtigt at se det i et større perspektiv. Der skal være en robusthed, der hvor de store dagsordener også er indarbejdet. For vi må ikke gå på kompromis med klima, miljø, diversitet, dyrevelfærd osv., siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Økologikongressen afholdes den 25. og 26. november på Vingsted Hotel og Konferencecenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kongressen er arrangeret af Seges, Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening og Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) og Foreningen for Biodynamisk Jordbrug deltager også i tilrettelæggelsen af kongressen.