Lyt til artiklen:

Forstander sender bøn ud til landets læremestre i landbruget

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Forstander på Asmildkloster Landbrugsskole, Lars Møgelbjerg Andersen, sender et åbent brev med opfordring til landbrugets læremestre og bedrifter om at være ekstra opmærksomme på, at eleverne kan mangle forståelse for fagudtryk og teknik.

Kære læremester

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noget er anderledes i år - primært grundet Covid-19.

Grundforløb 2 eleverne på landets landbrugsskoler startede med at eleverne var hjemme og modtog online undervisning i januar og februar måned. I starten af marts fik vi lov til at genåbne med 50% fremmøde, hvilket betød, at eleverne i praksis var på skolen hver anden uge. Først fra den 26/4 har vi haft alle elever på skolen igen, på fuld tid, skriver Lars Møgelbjerg, forstander Asmildkloster Landbrugsskole.

Helt lavpraktisk har nedlukning og online undervisning selvfølgelig haft den betydning, at skolerne ikke har haft så nemt ved at få afviklet alle dele af undervisningen.

Tilbage på skolen, har eleverne også helt naturligt skullet finde deres sociale ståsted og lære skolens rammer og undervisere at kende på ny. Det har krævet mange ressourcer, samtidig med, at der jo har været et landbrugsfag der skulle læres, skriver forstanderen.

Nogle elever vil derfor få brug for mere introduktion og guidning fra læremester og nye kolleger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gode er at vi aldrig har haft en årgang, der er så trænede i brug af PC, Teams og tilhørende programmer - det håber vi du trods alt du kan få gavn af.

Forståelse for fagudtryk

I brevet skriver forstanderen videre til landbruget:

Det betyder, at vi gerne vil bede om, at du som læremester har et øget fokus på især opstarten af elevens praktikperiode. Tjek at eleven har forstået de givne opgaver og har forståelse for de fagudtryk og begreber der bruges på din ejendom.

Hvis der skal bruges maskiner eller håndværktøj som en del af elevens hverdag, så vær også opmærksom på elevens tekniske forståelse og at erfaring ikke er en selvfølge.

Og ellers skal du jo gøre alt det du plejer at gøre godt, nemlig at udvikle elevens viden, færdigheder og kompetencer i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er "ingens" skyld at tingene i år er anderledes og med tålmodighed og samarbejde vil både du, din elev og skolen nå langt.

Hvis du møder udfordringer i samarbejdet med din elev eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din landbrugsskole for et godt råd eller en hjælpende hånd.

Med ønske om en god praktikperiode for alle og god sommer, slutter forstanderen det åbne brev.