Lyt til artiklen:

Nye Klimaskove giver virksomheder adgang til at CO2 reducere

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Det er win-win, når danske virksomheder og danske lodsejere tager fælles ansvar og indgår aftale om at rejse klimaskove i samarbejde med Growing Trees Network og Naturplant.

- Klimaskovene gør vi mulige ved at matche virksomheders donation af træer til CO2 reduktion og lodsejeres ønske om en ny klimaskov. Growing Trees Network og skovrejsningsspecialisten Naturplant varetager alt det praktiske arbejde, siger Kim Nielsen CEO i Skovrejsnings NGO'en Growing Trees Network.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En klimaskov er en CO2-støvsuger, da levende træer suger store mængder CO2 ud af atmosfæren, når de vokser. Klimaskovene bidrager også med levesteder for insekter, fugle, vildt og aktivt friluftsliv.

- Det giver virkelig mening at inkludere skovrejsning i sin klimastrategi, siger skovrejsningsspecialist i Naturplant Peter Kjøngerskov, og uddyber:

- Når klimaskovene plantes over grundvandsmagasiner, er de med til at sikre rent drikkevand i fremtiden. Om 30-60 år vil en udtynding af træer, der bruges til tømmer, møbler med mere hjælpe de tilbageværende træer til at vokse mere og heraf optage mere CO2. Træet som udtages, kan sagtens opnå endnu større CO2-effekt, fordi træ kan fortrænge materialer som for eksempel jern og beton, der er meget energikrævende at fremstille og forarbejde. Samtidig lagres der CO2 i træprodukterne så længe de anvendes.

Én million træer på ét år

Start ambitionen for samarbejdet er at plante mindst 1 million træer det første år, hvilket svarer til cirka 100 nye klimaskove i Danmark.

Lodsejer René Pedersen og hans kæreste Lise købte en landejendom i februarmåned og kan om få måneder nyde synet af en ny klimaskov fra køkkenvinduet. Drømmen om at få naturen helt tæt på i sin egen skov, hvor der er mulighed for at nyde de skiftende årstider og dyrke interessen for jagt, har fået parret til at undersøge muligheden for at plante skov med tilskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

René og Lise har valgt at plante en klimaskov, fordi de kan opnå et større økonomisk tilskud end med andre ordninger og samtidig få mulighed for at rejse skoven allerede i år ved at afgive skovens CO2 til en sponsorvirksomhed.

- Det betyder noget for os, at CO2 regnskabet fra vores klimaskov indgår i en virksomhed, der tager ansvar, drives etisk i overensstemmelse med danske værdier, og det er Growing Trees Network med til at kvalificere, siger René Pedersen.